59-vuotias matematiikanopettaja Olavi Heino yllättää monet: tankotanssii maailman huipulla – katso huikea kuva

Parhaimmillaan esiintyessä muodostaa vuorovaikutussuhteen katsojiin tai tuomareihinm, kertoo Olavi Heino Annukka Vakkuri

toimitus

Mikä saa miehen vielä 59-vuotiaana kiemurtelemaan tankoa pitkin arvostelutuomareiden ja yleisön edessä? Sen taatusti tietää tankotanssija Olavi Heino, 59.

– Tankotanssissa kehittyy koko ajan. Esiintyessä tuntuu kuin olisi omassa maailmassa ja jokainen esitys on ainutkertainen. Parhaimmillaan tanssija muodostaa vuorovaikutussuhteen yleisöön ja tuomareihin. Tanssimalla kerron aina jonkun tarinan, sanoo matemaattisten aineiden opettajana työskentelevä Heino.

Kuusi vuotta sitten 53-vuotiaana, poikkeuksellisen vanhana, tankotanssin aloittanut Heino on menestynyt kilpailuissa hienosti.

Hän on voittanut kolme maailmanmestaruutta ja yhden MM-pronssin 50-vuotiaiden Sport-sarjassa sekä MM-pronssin Art-sarjassa.

Lisäksi hän on saavuttanut Euroopan mestaruuden ja SM-mitaleja.

Viimeisimmän mitalin Heino tanssi viikko sitten Hämeenlinnassa. James Bondia esittänyt Heino sijoittui kolmanneksi Sportin MM-kilpailujen 50-vuotiaiden sarjassa.

– Olen tyytyväinen. Valmistautuminen sujui hyvin ja sain kovat pisteet. Italialainen naispuolinen arvostelutuomari tykkää tyylistäni. Hän halaa minua aina kilpailun jälkeen, Heino paljastaa.

Kullan vei Sveitsin Benoit Imesch ja hopean Filippiinejä edustava Kanadassa asuva Jimmy Jimenez Heinon harjoituskaveri lohjalainen Meri-Tuuli Roihankorpi-Sirviö kilpaili 40-vuotiaissa naisissa, mutta ei päässyt 10 parhaan joukkoon. Heinon sarjassa oli vain kolme osanottajaa.

– Odotin mukaan vielä yhtä japanilaista ja kanadalaista.

Sportissa tanssijan pitää ilmoittaa etukäteen kymmenen liikettä, jotka aikoo tehdä. Artissa ei tarvitse kertoa liikkeitä etukäteen ja asu on vapaampi kuin Sportissa. Artissa saa myös käyttää rekvisiittoja esityksen tehostamiseen.

– Art on meikäläisen juttu enemmän kuin Sport. Artissa saa esiintyä vapaammin. Olen esittänyt Art-kisoissa muun muassa ”Lentäjän poikaa” lentäjän takki päällä ja lentäjän lakki päässä, Heino kertoo.

Heino harjoittelee tankotanssia 2-3 kertaa viikossa. Häntä valmentaa Paula Kotilainen

– Harrastan myös ilmajoogaa, venyttelyä, lavatansseja, telinevoimistelua, potkupyöräilyä ja suunnistusta. Juoksemisen jouduin lopettamaan polvivammojen takia, Heino kertoo.

Tankotanssi on hyvää vastapainoa opettajan työlle.

– Koko vartalo saa treeniä ihan huomaamatta. Tankotanssi tekee hyvää myös pääkopalle ja arkihuolet unohtuvat.

Heino haluaisi osallistua ensi kesänä kahteen Art-kilpailuun, joista ensimmäinen pidetään Kanadassa ja toinen Helsingissä Savoy-teatterissa.

Heino täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Hänen tavoitteenaan oli juosta silloin New Yorkin maraton.

– Se ei enää onnistu, mutta voisin kokeilla vaikka uimahyppyjä Filippiineillä, Heino naurahtaa.

Heinon haastattelun julkaisi ensimmäisenä sanomalehti Länsi-Uusimaa.

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut