Säilyykö Rajatorpan koulun nimi sittenkin ennallaan? Oppilaiden toive nosti nimifarssin jälleen käsittelyyn

Vantaan opetuslautakunta käsittelee Rajatorpan koulun nimiasiaa jälleen maanataina. Arkisto/Armi Suojanen

Marika Lumme

Rajatorpan koulun nimestä on käyty vääntöä läpi syksyn. Opetuslautakunta käsittelee nimiasiaa jälleen maanantaisessa kokouksessaan. Tällä kertaa pöydällä on oikaisuvaatimus opetuslautakunnan 4. marraskuuta tekemään päätökseen muuttaa koulun nimi Vapaalan kouluksi.

Nimiasia oli ensimmäisen kerran opetuslautakunnassa lokakuussa Tuolloin lautakunnan tiedoksi tuotiin sivistystoimen päätös, että Rajatorpan koulun nimi säilyy ennallaan.

Koko nimivyyhti sai alkunsa, kun Vapaalan omakotiyhdistys teki huhtikuussa Vantaan kaupungille aloitteen, jossa se ehdotti koulun nimen muuttamista Vapaalan kouluksi.

Vantaan sivistystoimi järjesti asiasta kyselyn elokuussa koulun oppilaille, huoltajille ja henkilökunnalle. Henkilökunta ei ottanut asiaan kantaa. Oppilaista lähes 65 prosenttia kannatti nimen pysymistä ennallaan. Kyselyyn perustuen sivistystoimi ei nähnyt tarvetta nimen muuttamiselle.

Opetuslautakunta kuitenkin päätti ottaa asian uudelleen käsittelyyn marraskuun kokouksessaan, ja päätti koulun nimen muuttamisesta äänestyksen jälkeen äänin 8–3.

Nyt opetuslautakunnan päätöksestä on tehty kaksi valitusta, joista toisen on tehnyt Rajatorpan koulun hallitus ja toisen kahdeksan kuntalaista. Oikaisuvaatimuksissa pyydetään huomioimaan kyselyn tulos, jossa enemmistö oppilaista toivoo nimen säilyvän ennallaan.

Oikaisuvaatimuksissa halutaan, että lasten ääni huomioidaan. Koulun oppilaskunta keräsi myös nimiä adressiin koulun nimen säilyttämisen puolesta ja 226 oppilasta allekirjoitti adressin.

Oppilaat perustelevat nimen säilyttämistä muun muassa sillä, että koulun nimi on helpompi muistaa ja jos nimi muutetaan, tulisi koulun laulu muuttaa. Oppilaat pyysivät huomioimaan myös nimenvaihdosta tulevat kustannukset, esimerkiksi kyltin vaihtaminen koulun seinään.

Vantaan kaupungin mukaan nimen vaihtaminen toisi kustannuksia arviolta 12 400–14 400 euroa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Uusi käänne: Rajatorpan koulun nimi muuttuu Vapaalan kouluksi
    6.11.2019 12:00
  2. Kaupunki ei taipunut omakotiyhdistyksen pyyntöön: Rajatorpan koulun nimi pysyy ennallaan
    13.10.2019 7:10
  3. Rajatorpan uudelle koululle vihreää valoa – Koulun tarkoitus valmistua ensi vuonna
    13.3.2018 8:39

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut