Mielipide: Jos ei ole palveluja, ei voi olla ilman autoa – miksi Kivistön pysäköintiongelmia ei ratkaista?

Kirjoittaja ehdottaa Kivistön pysäköintiongelmien helpottajaksi maksullisten asukaspysäköintitunnusten käyttöä. Arkisto/Aapo Siippainen

toimitus

Kirjoittajan mielestä pikaratkaisuna pysäköintiongelmiin voisi käyttää maksullista asukaspysäköintitunnusta.

Olen asuntosijoittaja, joka on sijoittanut Kivistöön kahteen vuokra-asuntoon, koska Kivistö tuntui aikoinaan hyvin suunnitellulta ja modernilta.

Vaikka kaupungin yleisilme poikkeaa positiivisesti peruslähiöistä, alkaa jo herättää ihmetystä, miksi kaupunki vaikenee Kivistön pysäköintiongelmista edelleen eikä tuo nopeaa ratkaisua.

Kivistöä markkinoitiin aikoinaan kaupunginosana, jossa ei välttämättä tarvitse autoa kehäradan ja "pian avattavan” suuren kauppakeskuksen ansiosta, jossa piti olla kaikki palvelut.

Ei voi olla autotonta kaupunginosaa, jos ei ole palveluita. Eikä parkkiongelmiin voi enää tarjoa ratkaisua, että sellaisen saa yli 10 000 eurolla pysäköintilaitoksesta, joka saattaa olla puolen kilometrin päässä.

Koska jo normaali asiointi Kivistössä on hankalaa, ja koska perheellisten pitää ajaa muiden kaupunginosien palveluihin, ehdotin pikaratkaisuksi Helsingissä toimivaa maksullista asukaspysäköintitunnusta, jossa kyseisen kaupunginosan kaduilla voisi asukas pysäköidä vapaasti. Tämä ei edellyttäisi mitään uutta pysäköinti-infraa, lähinnä liikennemerkkejä.

Ehkäpä tämä on liian yksinkertainen ratkaisu Vantaan kaupungille?

Jan LeskinenHelsinki

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut