Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivistön tapahtuma-areenan hotelliin 250 huonetta – majoitus- ja kokoustiloille kova kysyntä

Kivistön uuden sisätapahtuma-areenan yhteyteen rakennettavan hotellin huoneluku nousee 120:stä 250:een. Alkuperäistä suunnitelmaa suurempi hotelli vastaa majoitustarpeeseen, joka tulee muun muassa areenan kongressitilojen käyttäjiltä.

Kivistön areenaa suunnittelevan Arena 3.3. Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veijo Kallioinenennakoi Vantaan Sanomille jo elokuussa, että hotellihuoneiden määrään kaavaillaan lisäystä, kunhan markkinaselvitysten tulokset on saatu. Nyt on selvillä, että pääkaupunkiseudulla on kova kysyntä niin majoitus- kuin kokoustiloille.

Sisätapahtuma-areenaa hotelleineen suunnitellaan Vantaan kaupungin omistamalle tontille Hämeenlinnanväylän ja Vantaankoskentien väliin. Kompleksiin on tulossa muun muassa harjoitus- ja pelimahdollisuudet paikallisille jalkapallojoukkueille. Jalkapallostadionilla voi pelata kansainvälisen tason otteluita. Areenaan suunnitellaan myös ravintolamaailmaa.

Areenan tapahtumiin mahtuu lähes 24 000 katsojaa, jolloin siitä tulee Suomen suurin sisätapahtumahalli. Siten Kivistössä voisi järjestää isojen tähtien konsertteja myös talvella. Nykyisin niitä voi pitää vain kesäisin ulkoilmatapahtumissa.

Areenahankkeen takana on liikemiesryhmä. Se sai Vantaan kaupungilta suunnitteluvarauksen viime kesänä ja nyt tyhjällä tontilla on alkanut kaavamuutosprosessi. Suunnitteluperiaatteiden mukaan uudesta tapahtuma-areenasta kaavaillaan keskeistä osaa Kivistön uuteen keskustaan.

Aikataulut elävät suunnittelun edetessä ja nyt tavoitteena on, että halli ja hotelli valmistuvat 2024.

– Suunnittelu etenee hyvin. Siitä on tarkoitus tehdä ensiluokkainen areena Vantaalle, toteaa projektin vetäjä Sami Vainiomäki