Suomen Ilmailumuseolle 50 000 euron lahjoitus

Saab lahjoittaa 50 000 euroa Suomen Ilmailumuseon toimintaan Ilmailumuseoyhdistyksen täyttäessä 50 vuotta keskiviikkona 4. joulukuuta. Ilmailumuseo käyttää lahjoituksen lyhentämättömänä toimintaansa.

Ilmailumuseon johtaja Pia Illikainen pitää lahjoitusta erittäin merkittävänä. Illikainen toteaa tiedotteessa museon olevan historiansa suurimman muutoksen edessä. Ilmailumuseo hakee parhaillaan Vantaan kaupungin kanssa uusia toimitiloja Vantaan alueelta.

– Uuden museokeskuksen perustaminen on yksityiselle, säätiöpohjaiselle museolle valtava taloudellinen haaste, Illikainen sanoo.

Suomen Ilmailumuseo on juuri nimetty valtakunnalliseksi vastuumuseoksi ja valtion tukea on tarkastettu ylöspäin, mistä olemme iloisia.

– Julkinen tuki ei kuitenkaan yksin riitä, toteaa Illikainen.

Saabin Suomen maajohtaja Anders Gardberg puolestaan toteaa tiedotteessa, että Saabilla on ollut tärkeä rooli Suomen ilmailuhistoriassa. Esimerkiksi Saab 91 Safirit palvelivat 1960–1980-luvuilla ilmavoimien koulu- ja yhteyskoneina ja Saab 35 Draken -hävittäjät muodostivat ilmavoimien rungon vuosina 1972–2000. Myös nämä koneet ovat museossa kävijöiden tutustuttavissa.

Ilmailumuseon tiloissa on jo toista vuotta nähtävillä Saabin tuottama yrityksen toimintaa esittelevä näyttely. Museosta löytyy esimerkiksi myös Draken-hävittäjän simulaattori.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut