Ennuste Kauppalehdessä: Asuntojen neliöhinnat nousevat vantaalaisalueella yli 105 prosenttia vuoteen 2040 mennessä

Rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyhtiön laatimassa mallissa arvioidaan asuntojen hintakehitystä asemanseuduilla. Arkisto/Tiina Örn

Tiina Örn

Asuntojen keskineliöhinnat nousevat vuoteen 2040 mennessä pääkaupunkiseudun solmukohdissa jopa tuhansia euroja. A-Insinöörit-yhtiön laatimaan arvomalliin perustuvasta ennusteesta uutisoi Kauppalehti

Ennusteen mukaan Tikkurilan asemanseutu on yksi voittajista. Siellä neliöhintojen ennustetaan kasvavanvuoteen 2040 mennessä peräti yli 105 prosenttia. Vuonna 2018 keskineliöhinta oli Tikkurilassa 3228 euroa, vuonna 2040 asuinneliöistä arvioidaan maksettavan Tikkurilassa keskimäärin 6620 euroa.

Toinen kova nousija Vantaalla on Aviapolis. Siellä keskineliöhintojen ennustetaan nousevan vuoteen 2040 mennessä 86 prosenttia.

Neliöhintojen muutosta perustellaan asuntojen sijainnilla niin sanotuissa solmukohdissa. Solmukohdat ovat asemanseutuja, joissaon hyvät lähipalvelut ja jotka hyötyvät pääkaupunkiseudulle suunnitelluista isoista liikennehankkeista.

Mallissa on myös puutteita. Yksi niistä on se, ettei se huomioi esimerkiksi merenrantaa asunnon arvoa nostavana tekijänä.

Kahden vantaalaisalueen lisäksi voittajien joukosta löytyvät myös muun muassa Espoonlahti, Mellunmäki ja Malmi.

Kauppalehden juttu (vain tilaajille) löytyy täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut