Elektroniikkajätti kehitti karaoken koirille – "Kannustaa koiria laulamaan"

Karaokehetkiin on nyt myös koirille omat kappaleet laulettaviksi. Arkisto/Tiina Örn

Tiina Örn

Elektroniikkajätti kehitti koirille oman karaokesovelluksen. Sovellus pitää sisällään koira-asiantuntijan ja musiikkituottajan suunnittelemia karaokehittejä, joiden uskotaan rohkaisevan koiria laulamaan.

Sovelluksen kehittäneen Samsungin mukaan koira-asiantuntijan avulla on saatu selville, millainen viihde kaappaa koirien huomion ja innostaa niitä laulamaan.

– Koirien silmät ovat paljon ihmissilmiä herkempiä liikkeelle, minkä vuoksi vanhempien televisioiden matala kuvataajuus näyttäytyy koirille vilkkuvana. Koirille tarkoitetut karaokevideot onkin tuotettu korkeilla kuvataajuuksilla, Samsungin tiedotteessa sanotaan.

Videoilla käytetään koiria ja nopeaa liikettä koirakatsojan huomion kaappaamiseen. Lisäksi sinistä ja keltaista väriä on käytetty usein, sillä nämä värit koirat näkevät parhaiten.

Musiikin tekoprosessissa on puolestaan käytetty soittimia, jotka laukaisevat koirissa halun ulvoa laumansa kanssa. Tiedotteessa listataan, että koirat saa laulamaan esimerkiksi saksofonin ja huuliharpun äänet sekä koiran ja sireenin äänet.

Koirien karaokesovelluksessa on kappaleet This is we, Fetch ja Bite, joista kaksi on korkeatempoisia kappaleita ja yksi on balladi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.