Mielipide: Ratikka on tulevaisuusteko

Kannanoton mukaan raitiotien rakentamisessa olennaista on se, että Vantaan ratikka on mahdollista myöhemmin kytkeä Helsingin verkostoon ja Länsi-Vantaan kautta Espooseen. Aapo Siippainen

toimitus

Nyt on aika rakentaa sydämeen toimiva verisuonisto, kannanotossa kuvataan ratikan merkitystä Vantaalle.

Vantaalla väitellään kannattaako rakentaa ratikka vai ei. Kyllä kannattaa! Päättäjien tulee katsoa tulevaisuuteen ja tehdä tulevalle nuorelle sukupolvelle ilmastoteko.

Raideliikenneratkaisut ovat välttämättömiä kasvavan pääkaupunkiseudun ja kestävän kaupunkirakenteen vuoksi. Olemme rakentaneet sykkivän sydämen pääsuoniston, eli kehäradan. Kehäradankin tarpeellisuutta epäiltiin, mutta rata toimii suorastaan loistavasti ja yhdistää asukkaita ja kaupunkeja.

Nyt on aika rakentaa sydämeen toimiva verisuonisto. Se tarkoittaa riittävän tiheää Vantaan, Helsingin ja Espoon yhdistävää ratikkaverkostoa.

Vantaan oman osuuden toteuttamissuunnittelu käynnistyy, jos valtuusto hyväksyy ratikan yleissuunnitelman joulukuun kokouksessa. Varsinainen rakentamispäätös tehdään vasta myöhemmin vuonna 2023, kun muun muassa valtionrahoitusosuus on varmistunut. Olennaista on, että ratikkamme on mahdollista myöhemmin kytkeä Helsingin verkostoon ja Länsi-Vantaan kautta Espooseen.

Ilmastotavoitteen lisäksi on tärkeää taata liikkumisen varmuus ja helppous kuntalaisille ikään, liikuntakykyyn tai varallisuuteen katsomatta.

Tikkurilan Työväenyhdistyksen mielestä nyt suunniteltu Vantaa ratikka tarjoaa parhaat mahdollisuudet kehittää Vantaan toimiva joukkoliikenneväline poikittaisliikenteeseen. Raitiolinjan avulla saataisiin myös vaivaton tapa siirtyä Tikkurilan pohjoispuolelle suunnitellun Hyvinvointipalvelukeskukseen.

On siis vastuullista politiikkaa suunnitella toimivat liikenneratkaisut paitsi nykypolville, erityisesti lapsillemme ja lapsenlapsillemme!

Tikkurilan Työväenyhdistyksen puolesta

Säde Tahvanainen, pj.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vantaan ratikka: investointi tulevaisuuden Vantaaseen vai kallis ja epävarma sijoitus? 24.11.2019 7:20
  2. Ratikkaan liittyvistä kirjauksista syntyi kiista – "Miksi satojen miljoonien hankkeella on kauhea kiire?" 12.11.2019 19:09
  3. Mielipide: Ratikka on loistava asia 12.11.2019 16:36
  4. "Ratikkakeskustelu on Vantaalla sivuraiteella" 10.11.2019 8:05
  5. Mielipide: Vantaan ratikka ei ole taloudellisesti eikä toiminnallisesti järkevä ratkaisu 1.11.2019 19:05
  6. Mielipide: Vantaan ratikka on välttämätön investointi 20.6.2019 7:15
  7. Mielipide: Tiuhaan liikkuva bussi toimisi Vantaalla ratikkaa paremmin 12.6.2019 8:35

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut