Kiekkointo huipussaan – Junnujen äidit vetävät nyt hokkarit omaan jalkaan

K-Vantaan mammakiekkoilijat kokoontuivat Kim Ekin ympärille kuuntelemaan ohjeita seuraavaa harjoitusta varten. Simo Arkko

toimitus

Pelaajat kerääntyvät Kiekko-Vantaan juniorivalmentaja Kim Ekin ympärille. Tällä kertaa Ek ei tosin puhu junioreille, sillä hänen ohjeitaan kuuntelee toistakymmentä kokenutta konkaria.

Jääkiekon suhteen he ovat kuitenkin noviiseja. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä oppimisen halu ja innokkuus ovat joka ikisellä äärimmäisen korkealla.

Ryhmä koostuu Kiekko-Vantaan junioripelaajien äideistä. Äidit luistelevat ja selvästi nauttivat pelaamisesta. Monen kasvoilla loistaa hymy, eikä hammasta purra läheskään yhtä tosissaan kuin korkeammilla tasoilla. Kentällä iloitaan pienistäkin onnistumisista.

– Tämä on todella hyvä ryhmä. Kaikki ovat innokkaita ja halukkaita oppimaan, valmentaja Ek kertoo ja myöntää, että äideistä loistaa suorastaan intohimo lajia kohtaan.

Äidit ovat harjoitelleet yhdessä jo syyskuusta saakka. He ovat opetelleet jääkiekon perusasioita luistelemisesta, syöttämisestä sekä kiekon kuljettamisesta lähtien.

– Harjoittelemme pääsääntöisesti luistelua, mutta jotta tämä pysyy mielekkäänä, pitää olla vähän kiekollisiakin juttuja. Aina täytyy myös pelata, Ek kertoo.

Ryhmän toiminta alkoi Henni Halmeen aloitteesta. Hän painosti Kiekko-Vantaata jo viime keväänä sillä, että Kiekko-Vantaan pitäisi aloittaa mammalätkätoiminta muutaman vuoden tauon jälkeen.

– Junioreiden äidit notkuvat aina hallilla, ja varmaan kaikki ovat joskus miettineet, että olisi hienoa kokeilla jääkiekkoa. Tämä on ihan sitä varten, että äidit pääsevät kokeilemaan ja tutustumaan oman juniorin lajiin, Halme kertoo.

Piia Kärkkäisen kaksi poikaa pelaavat Kiekko-Vantaassa. Äiti lähti porukkaan mukaan, sillä hän halusi kokeilla jotain sellaista, mitä ei ole ennen tehnyt.

– Olen ainakin oppinut luistelemaan näillä hokkareilla. Tällaisia ihan perusjuttuja, Kärkkäinen kertoo ja jakaa kiitosta hyville valmentajille.

Kärkkäisen lisäksi ryhmään kuuluu peräti 21 muuta äitiä. Halmeen mukaan äidit ovat antaneet pelkästään positiivista palautetta mammakiekosta.

– He ovat erittäin innoissaan ja se on tärkeintä, että heillä on kivaa. He ovat huomanneet, ettei se jääkiekko olekaan niin helppoa, Halme sanoo.

Koko projektissa Halmeelle ja muille äideille on ollut kuitenkin tärkeää se, miten Kiekko-Vantaa on huomioinut seurana myös äitejä.

– Jääkiekko ei ole vain miehille ja junnuille, vaan myös äidit voivat mennä ja harrastaa jääkiekkoa. Enää ei ole sitä vanhanaikaista ajattelutapaa, että vain isät huomioidaan.

Ideaa mammakiekosta tukenut valmennuspäällikkö Ville Turunen näkee, että mammakiekko lisää yhteisöllisyyttä sekä seuran sisällä että myös perheissä.

– Uskon, että se tuo yhteisöllisyyttä myös perheisiin. Sehän on parasta mitä voi olla, kun lapsi sanoo äidilleen, että tule itse kokeilemaan, jos äiti arvostelee, miksei lapsi mennyt laidasta läpi. Nyt äiti voi sanoa kokeilleensa, eikä se ole niin helppoa miltä sinne katsomoon näyttää, Turunen tiivistää.

Kiekko-Vantaan äitipelaajat saivat taannoin Jääkiekkoliitolta hienon huomionosoituksen, sillä heidät pyydettiin marraskuun alkupuolella esittelemään toimintaansa Suomi–Venäjä-ottelun erätauolla yhdessä EVU:n harrastekiekkoryhmän kanssa.

– Se oli kyllä aivan huippuhetki. Kaikkia jännitti kauheasti, mutta se oli kokemuksena ihan mieletön, Halme sanoo.

Perhejuttu

Kiekko-Vantaan mammakiekkoryhmä aloitti toimintansa syyskuussa. Alkuun innokkaita kävi harjoituksissa muutamia, mutta tällä hetkellä ryhmään kuuluu 22 äitiä.

Ryhmä koostuu Kiekko-Vantaan junioreiden äideistä. Harjoitukset ovat kerran viikossa.

Mukaan voi tulla ilman aiempaa luistelu- tai peliosaamista.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kiekko-Vantaan kuudes kenttäpelaaja on äänekäs ja sinnikäs – kaksi vuotta sitten vasta aprillipäivän yönä ratkennut ottelu ei unohdu
    13.11.2019 17:20
  2. Kiekko-Vantaan A-nuoret siirtyy Mestis-joukkueen haltuun – "Tämä tukee kehitystä parhaiten"
    9.11.2017 12:08

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut