Vantaalle tulevien uusien apteekkien sijainti on vielä arvoitus – Tämä aikataulusta tiedetään nyt

Vantaalle perustetaan neljä uutta apteekkia. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea teki asiasta päätöksen jo helmikuussa 2018, mutta valitusprosessi viivästytti apteekkien tuloa.

Viime viikolla selvisi, etteivät päätöksestä valittaneet saa valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta, joten Fimean päätös tulee voimaan. Vantaa saa uudet apteekkinsa ja apteekkien sijaintialueet poistuvat. Jatkossa apteekkarit saavat päättää itse, minne uuden apteekin perustavat. Aiemmin sijaintialue määriteltiin tarkasti jo Fimean lupapäätöksessä.

Jäljellä on vielä kaksi kysymystä: Milloin uudet apteekit avaavat Vantaalla ovensa ja minne ne tulevat?

Yksikön päällikkö Eeva Leinonen Fimeasta vastaa aikataulukysymykseen:

– Neljän uuden apteekin luvat tulevat hakuun lähiviikkoina. Hakuaikaa on kuukausi, Leinonen sanoo.

Hakuajan päättymisen jälkeen valvontalautakunta tekee päätöksensä lupien myöntämisestä. Leinonen uskoo päätöksen olevan valmis maalis–huhtikuussa.

– Päätöksistä voi valittaa kuukauden sisällä. Mikäli valituksia ei tule, luvat tulevat voimaan. Silloin käsillä olisi loppukevät.

Mahdolliset päätöksistä hallinto-oikeuteen tehtävät valitukset viivästyttävät apteekkien tuloa.

– Valitusten käsittelyajat ovat olleet hallinto-oikeuksissa puolesta vuodesta eteenpäin. Sen jälkeen voi hakea vielä valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta, Leinonen sanoo.

Uusien apteekkien sijainti on Leinosen mukaan tässä vaiheessa vielä arvoitus.

– Fimea ei enää määrittele apteekkien sijaintia tässä tapauksessa muuten kuin Vantaan tarkkuudella, mutta toivottavasti uudet apteekit sijoittuvat sinne, missä niille on eniten tarvetta.

Sosiaalisessa mediassa on käyty aiemmin keskustelua siitä, että uutta apteekkia odotetaan Vantaalla muun muassa Kivistössä

Lue myös:

Apteekkarit protestoivat uusia apteekkeja vastaan Vantaalla – "Mitä hyötyä apteekkien kilpailun lisääntymisestä on asiakkaille?"

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut