Metsästyksessä hyödynnetty teknologiaa laittomasti – Metsähallitus:" Vaarantaa muiden turvallisuuden"

Metsähallituksen tietoon on tullut tapauksia, joissa metsästäjät ovat hyödyntäneet laittomasti drone-lennokkeja ja GPS-paikantimia. Kuvituskuva. Jari Asikainen

Crista Lassfolk-Feodoroff

Drone-lennokit ja GPS-paikantimet houkuttavat metsästäjiä laittomuuksiin. Metsästyslaki kieltää niiden molempien, ja ylipäätään kaikkien liikkuvien moottorikäyttöisten laitteiden käytön metsästyksessä.

Metsähallitus kertoo erävalvontansa havainneen sekä droneja että GPS-paikantimia hyödynnettävän lainvastaisesti.

Drone-lennokkeilla on hätyytelty eläimiä metsästäjien suuntaan.

– Tämä on yksiselitteisesti kiellettyä, erävalvonnan ylitarkastaja Juha Ahonen Metsähallituksesta sanoo tiedotteessa.

GPS-paikantimien käyttö puolestaan on luvallista ja hyvin yleistä metsästyskoirien kaulapannoissa. Niitäkin on kuitenkin käytetty väärin.

Metsähallituksen tietojen mukaan jotkut metsästäjät seuraavat koiratutkasta koiran ja hirven liikkeitä ja yrittävät kiirehtiä autolla hirvien eteen. Hirvi saatetaan ampua laittomasti auton suojista.

Metsästyslaki kieltää riistan ampumisen ajoneuvosta, sen suojasta ja sata metriä lähempänä ajoneuvoa välittömästi sen pysäyttämisen jälkeen.

– Lisäksi siinä rallissa autojen nopeudet voivat nousta metsäautoteillä koviksi, mikä vaarantaa muuta liikennettä ja muiden metsästäjien turvallisuuden, ylitarkastaja Ahonen huomauttaa.

Metsähallituksen erävalvonta muistuttaa, että riistaa saa tarkkailla ja kuvata droneen asennettujen kameroiden avulla, kunhan eläimiä ei häiritä metsästystarkoituksessa.

Metsästyksessä eläimiä ei saa edes jäljittää dronen avulla. Esimerkiksi riistalaskennoissa apuvälinettä voi kuitenkin käyttää, koska silloin kyse ei ole metsästystä.

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut