Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Legendaarinen Aikamiehet on nykyään aika vantaalainen

Pöydän äärellä istuu kolme maineikkaan Lauluyhtye Aikamiesten jäsentä. Voisi olettaa, että juttua riittäisi musiikista, mutta ei. Ihan ensiksi puhutaan vähän jalkapallosta ja sehän sopii. Aihe on EM-karsintaotteluhuuman jälkeen ajankohtainen, vaikka poiminta on historiasta.

– Kesken HJK:n jalkapallo-ottelun lokakuussa vuonna 1969 Olympiastadionin valotaululle lävähti teksti: Iltatuulen viesti -kappale on pudonnut suosituimpien listalta, Aikamiehissä laulava Hannu Perkinen kertoo.

Uutiseen oli aihetta, sillä Iltatuulen viesti oli tuossa vaiheessa pysytellyt radion Lista-ohgelman kärkisijoilla jo huikeat 92 viikkoa.

Yhtye oli tuolloin kaikkien huulilla, mutta miten 55 vuotta täyttäneellä lauluyhtyeellä menee nyt?

– Meillä menee kuule oikein hyvin, vastaa Aikamiesten kapellimestari Jukka Okkonen empimättä ja ryhtyy muistelemaaan menneen kesän ja syksyn konsertteja.

Lauluyhtye on vastikään konsertoinut Tarja Lunnaksen, tangoprinssi Kalle Jussilan, Lea Lavenin ja Dannyn kanssa. Yhteistyö Dannyn kanssa on ollut tiivistä aina siitä lähtien kun Danny ja Aikamiehet levyttivät yhdessä suuren suosion saaneen Tämä taivas, tämä maa -kappaleen vuonna 1992.

Tämä taivas, tämä maa ja Iltatuulen viesti ovat kappaleita, joita yhtyeen odotetaan edelleen keikoilla laulavan. Siihen myös pyritään. Okkonen korostaa Aikamiesten ohjelmiston kuitenkin olevan monipuolista eikä siinä luoteta vain vanhoihin suosikkeihin.

Lauluyhtyeellä on harjoiteltuna noin 500 kappaletta ja uusia opetellaan.

– Sanojen muistaminen vaatii työtä, eivätkä yhtyeen jäsenet muutenkaan pääse helpolla, toteaa kuutisen vuotta Aikamiehissä laulanut Reijo Kuokkanen

Aikamiehet tahtoo säilyttää hiotun tason esityksissä. Uusia hyviä laulajia toivotaan aina mukaan.

– Uudet laulajat testataan koelaulussa. Kaikki eivät seulaa läpäise, Okkonen kertoo.

Suurin osa Aikamiesten keikoista on pääkaupunkiseudulla. Ennen joulua keikkaillaan Vantaallakin. Kuorossa on myös vahva vantaanlaisedustus, kertoo Viertolassa asuva Kuokkanen.

– Aikamiehistä on tällä hetkellä 40 prosenttia vantaalaisia.

Myös kapellimestari Okkonen on Vantaalta.

– Asun Itä-Vantaalla Länsimäessä, toteaa Okkonen ja hymyilee ristiriidalle itävantaalaisen kaupunginosan nimessä.