Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide: Vantaan eläkeläiset ja vanhukset saavat jonottaa tuntikausia puhelimessa influenssarokotuksen saadakseen – miksi toimiva järjestely romutettiin?

Kirjoittajan mielestä ajanvarauksen käyttöönotto on pilannut hyvin toimineen rokotusjärjestelmän.

Tähän mennessä olen saanut ilmaisen vuosittaisen influenssarokotuksen menemällä ilmoitettuun aikaan jonottamaan terveyskeskukseen. Jonotus on ollut tosi joutuisaa. Muutoinkin influenssarokotuksen järjestäminen on toiminut – ainakin asiakkaan näkökulmasta – hyvin, eikä siihen ole liittynyt mitään ylimääräisiä kuvioita.

Mutta tänä syksynä on toisin. Voinkin kysyä, miksi on tuhottu hyvin toiminut järjestelmä ja aiheutettu harmia niin asiakkaille kuin henkilökunnalle?

Lauantaita lukuun ottamatta nyt joutuu varaamaan itselleen rokotusajan. Se on tarkoittanut asiakkaille pitkää jonottamista palvelupuhelimessa. Tai jos on kyllästynyt puhelimessa jonottamaan ja on pyytänyt palvelupuhelimen tarjoamaa vastasoittoa, siellä ilmoitetaan, että teille soitetaan kolmen päivän päästä – jos silloinkaan. Ei voi olla totta! Entä, jos minulla olisi ollut jokin kiireellisempi asia?

Nyt meidät eläkeläiset ja vanhukset pakotetaan jonottamaan puhelimessa tuntitolkulla ja samalla Vantaan terveydenhuollon henkilökunta joutuu käyttämään aivan turhaan aikaa rokotusaikojen sopimiseen asiakkaiden kanssa. Näin kuormitetaan lisää muutoinkin kovilla olevaa henkilökuntaa.

Kyllästyin puhelimessa jonottamiseen ja kävin lopulta jonottamassa Martinlaakson terveysasemalla terveysaseman toimistoon, jossa sain varattua itselleni rokotusajan.

Kävi sääliksi toimiston henkilökuntaa, kun jokainen – minä valitettavasti mukaan lukien – motkotti heille tästä onnettomasta rokotusten ajanvaraussysteemistä. Eihän tämä heidän syynsä ole, mutta juuri he joutuvat nyt ottamaan haukut vastaan terveydenhuollon toimialan johdon tekemän onnettoman päätöksen vuoksi. Näki myös, ettei henkilökunta totta totisesti ollut iloinen rokotusjärjestelmän muutoksesta.

Toivon todella, että järki voittaisi Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon johdossa niin, että ensi syksynä palattaisiin influenssarokotuksissa vanhaan ja mutkattomaan järjestelmään.

Lassi Karivalo Vantaanlaakso