Jakomökki-näytelmän tutuilta tuntuvat tyypit naurattavat

Jakomökin huumori on välillä melko roisiakin, myöntää tuottaja Anne Kassimäki. Sandra Saulo

Tiina Örn

Vantaan Näyttämön Jakomökki-näytelmän tuottaja Anne Kassimäki selaa katsojapalautteita.

”Miten näyttelijät voivat olla nauramatta toisilleen?” kysyy yksi näytelmän nähnyt. ”Näytelmän aikana ei ehtinyt edes vetämään henkeä välissä, kun taas nauratti”, kirjoittaa toinen.

Jakomökki kertoo kahdesta pariskunnasta, jotka vuokraavat yhdessä kesämökin. Rauhallisen mökkiloman keskeyttävät yllätysvieraat eikä väärinkäsityksiltäkään vältytä.

Kassimäki uskoo tietävänsä, mistä Jakomökin hauskuus kumpuaa. Näytelmässä on henkilöitä ja tilanteita, joihin on helppo samaistua.

– Mukana on nörtti, sitten on sellainen voimakastahtoinen nainen. Heidän lisäkseen näyttämöllä nähdään lähiössä asuva hienostorouva sekä mies resuisissa housuissaan ja kaljatölkki kädessä.

Kassimäki kertoo palautteissa toistuvan myös sen, että moni tunnistaa roolihahmojen suhteissa oman tai tuttavansa parisuhteen. Yleisöstä saattaa kuulua: Juuri noin Marja puhuu miehelleen tai tuohan on kuin Pena ja sitten taas nauretaan. Eikä haittaa vaikka huumori on välillä melko roisiakin.

Kaisa ja Lauri Jäniksen käsikirjoittaman ja Sini Keinäsen ohjaaman Jakomökin esitykset jatkuvat 7. joulukuuta asti. Seuraavat esitykset ovat Navethalia-teatterissa Jokiniemessä (Oraskuja 1) lauantaina 23.11. kello 17 ja perjantaina 29.11. kello 19. Liput 12/10 euroa.

Vantaan Näyttämö

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.