Mielipide: Purkupäätös purkuun! – Kaunis, homeeton ja harrastuksille ihanteellisella paikalla sijaitseva Hevoshaan koulu pitäisi säilyttää

Kirjoittajan mielestä Hakunilan koulun purkupäätöstä ei olisi pitänyt tehdä. Arkisto/Juha Salonen

toimitus

Kirjoittaja uskoo, että aktiiviset hakunilalaiset keksisivät Hevoshaan koulutiloille monenlaista käyttöä.

Hakunilassa viimeiseksi rakennettu koulu on tiilestä rakennettu kaunis Hevoshaan koulu. Se on niin ihanteellisella paikalla. Kaikki liikuntapaikat ovat ympärillä: urheilukenttä, uimahalli ja hiihtoladut. Voisiko oppilaille parempaa paikkaa ajatella?

Koulu on kuitenkin päätetty purkaa, koska ympärille rakennetaan taloja. Jos ne talot joskus rakennetaan, niin uskoisin niihin muuttavien perheiden olevan ikionnellisia, kun koulu on lähellä, eikä lasten tarvitse vaeltaa koko Hakunilan mäen toiselle puolelle Lehtikuusen kouluun, jonne mennessä joutuu ylittämään monia katuja.

Toivon todella, että koulua ei pureta. Tietääkseni koulussa ei ole homeongelmia; ellei nyt ole tullut, kun rakennus on kylmillään.

Toinen syy sen säilyttämiselle on se, että Hakunilassa ei ole harrastustiloja asukkaille. Heporinteestä pois muuttamaan joutuvat käsityönharrastajatkin saisivat sieltä tilat. Aktiiviset hakunilalaiset kyllä keksisivät monenlaista muutakin toimintaa.

Päättäjät, ottakaa järki käteen ja peruuttakaa purkamispäätös.

Raili Rouhiainen

Hakunila

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut