Asukkaiden palaute hioi Länsi-Vantaan bussilinjastoa – runkolinjoja perustetaan korvaamaan nykyisiä busseja

Kivistössä on kirjoittajan mukaan hyvät kulkuyhteydet, mutta myös lukuisia ongelmakohtia, joiden korjaamisessa hän kaupunginvaltuutettuna kokee käsiensä olevan sidotut. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Helsingin seudun liikenne HSL on nyt muokannut Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastosuunnitelman luonnosta asukkailta saadun palautteen perusteella. Viimeistelty linjastoluonnos menee HSL:n hallituksen käsiteltäväksi 17. joulukuuta.

Uusi linjasto on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2022.

Länsi-Vantaan ja Pohjois-Espoon alueiden linjasto pohjautuu neljään runkolinjaan, joita täydentää tiheä liityntäliikenne.

Uuden runkolinjan 300 reitti kulkee Helsingin Elielinaukiolta Vihdintietä Pähkinärinteesen ja Myyrmäkeen. Se korvaa nykyiset seutulinjat 321, 322 ja 332.

Uusi runkolinja 400 lähtee Elielinaukiolta Hämeenlinnanväylälle ja edelleen Martinlaaksoon ja Vantaankoskelle. Se korvaa seutulinjat 411, 415, 421, 435 ja 436. Kaksi muuta uutta runkolinjaa ovat 520 (Martinlaakso–Leppävaara– Matinkylä) ja 530 (Myyrmäki–Espoon keskus–Matinkylä).

Tietoa viimeistellystä linjastoluonnoksesta löytyy HSL:n sivulta hsl.fi/havili

Aiheeseen liittyvää

  1. HSL vastasi palautteeseen – Katso tuore luonnos Länsi-Vantaan bussiyhteydet myllertävästä linjauudistuksesta 22.8.2019 16:23

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut