Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiekkaharjun vesitornin säiliötä hilataan ylös etanan vauhdilla

Hiekkaharjuun rakenteilla olevan uuden vesitornin säiliön nosto ei ole ihan jokapäiväistä eikä varsinkaan nopeasti toteutettavaa hommaa.

Viisi miljoonaa kiloa painavan säiliön hilaaminen tornin kruunuksi etenee etanan vauhdilla, sillä tunnissa säiliö nousee vain noin 20 senttiä eli kolmisen milliä minuutissa.

Tilavuudeltaan 8 000 kuutiometrin säiliön nostamiseen tarvitaan 90 hydraulista tunkkia. Noston valmistelu alkaa marraskuun lopussa. Itse noston on laskettu kestävän kahdeksan päivää.

– Tämä on kaikki arviota, sillä työ on erittäin tarkkaa ja vaativaa.Esimerkiksi tunkkien ruuveja joudutaan säätämään tiuhaan tahtiin, projektipäällikkö Arto Mettinen HSY:stä kertoo.

–  Kahdenkymmenen senttimetrin tuntivauhti onkin oikeastaan maksiminopeus työlle. Nostaminen tapahtuu juuri siinä aikataulussa, jossa se onnistuu ja on mahdollista, jotenaikaa voi mennä arvioitua enemmänkin, hän selvittää.

Vesisäiliölle tehdään noston jälkeen vielä asennus- ja viimeistelytöitä.

Vesitorni on koko korkeudessaan 47-metrinen.

Sen julkisivu verhoillaan rei’itetyllä metallikasetilla, joka valaistaan sisäpuolelta, ja katolle asennetaan aurinkopaneelit.

Vanhan vesitornin purkamisen aloittamisaikataulu on vielä auki.