Hiekkaharjun vesitornin säiliötä hilataan ylös etanan vauhdilla

Lukijan lähettämässä kuvassa kohoavat sekä rakenteilla oleva (vas.) että vanha vesitorni Hiekkaharjun horisontissa. Se, kuinka kauan maamerkeistä vanhempi seisoo paikallaan purkua odotellen, on vielä auki. Lukijan kuva/Heli Korpela

Leena Koivisto

Hiekkaharjuun rakenteilla olevan uuden vesitornin säiliön nosto ei ole ihan jokapäiväistä eikä varsinkaan nopeasti toteutettavaa hommaa.

Viisi miljoonaa kiloa painavan säiliön hilaaminen tornin kruunuksi etenee etanan vauhdilla, sillä tunnissa säiliö nousee vain noin 20 senttiä eli kolmisen milliä minuutissa.

Tilavuudeltaan 8 000 kuutiometrin säiliön nostamiseen tarvitaan 90 hydraulista tunkkia. Noston valmistelu alkaa marraskuun lopussa. Itse noston on laskettu kestävän kahdeksan päivää.

– Tämä on kaikki arviota, sillä työ on erittäin tarkkaa ja vaativaa.Esimerkiksi tunkkien ruuveja joudutaan säätämään tiuhaan tahtiin, projektipäällikkö Arto Mettinen HSY:stä kertoo.

–  Kahdenkymmenen senttimetrin tuntivauhti onkin oikeastaan maksiminopeus työlle. Nostaminen tapahtuu juuri siinä aikataulussa, jossa se onnistuu ja on mahdollista, jotenaikaa voi mennä arvioitua enemmänkin, hän selvittää.

Vesisäiliölle tehdään noston jälkeen vielä asennus- ja viimeistelytöitä.

Vesitorni on koko korkeudessaan 47-metrinen.

Sen julkisivu verhoillaan rei’itetyllä metallikasetilla, joka valaistaan sisäpuolelta, ja katolle asennetaan aurinkopaneelit.

Vanhan vesitornin purkamisen aloittamisaikataulu on vielä auki.

Aiheeseen liittyvää

  1. Hiekkaharjun uusi vesitorni on kuukausia myöhässä – valmistuu aikaisintaan keväällä 23.10.2019 6:15
  2. Hiekkaharjun vesitorni sai purkuluvan – Uusi valmistuu syksyllä 5.1.2019 8:00

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut