MTV: Norwegian jätti futisjunnun koneesta – rajavartija pahoitteli, mutta ei voinut auttaa

Kuvituskuva. Jussi Vehkasalo

Crista Lassfolk-Feodoroff

Lontooseen ja Amsterdamiin opintomatkalle suunnannut Rovaniemi Unitedin 17-vuotiaiden poikien jalkapallojoukkue jäi vajaaksi Helsinki-Vantaalla.

Norwegianin lähtöportilla käännytettiin yksi pelaaja, syyrialainen Ibrahim, 17, koska hänellä ei ole passia.

Asiasta uutisoi MTV.

Rovaniemi Unitedin joukkueenjohtajan Janne Ylitervokertoo Ibrahimin matkustusasiakirjojen olevan kunnossa, vaikka Norwegianin virkailijat virheellisesti väittivät niitä puutteellisiksi.

Poika on matkustanut ongelmitta samoilla papereilla viime vuonna joukkueensa kanssa Englantiin ja Kiinaan. Joukkueen käyttämä lentoyhtiö oli silloinkin Norwegian.

– Hänellä ei vielä ole Suomen kansalaisuutta saati oikeaa passia, mutta hänen dokumenttinsa ovat tismalleen samat kuin kaikilla muillakin Euroopassa liikkuvilla maahanmuuttajilla, Ylitervo kertoo MTV Uutisille.

Joukkueenjohtaja kertoo saaneensa lentokentällä yhteyden rajavartijaan, joka ei nähnyt Ibrahimin matkustusasiakirjoissa moitittavaa.

Rajavartijan näkemyskään ei kääntänyt Norwegianin virkailijoiden päitä, joten Ibrahim lensi Lontoon sijaan takaisin Rovaniemelle.

Rovaniemeläisjoukkue ei kuitenkaan antanut periksi. Norwegianin Lontoon konttorissa selvisi yhtiön virkailijoiden toimineen väärin Helsingin lentokentällä.

Yhtiö lennätti Ibrahimin joukkueen luo muutaman päivän päässä.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut