Vantaan ensimmäinen kauppakeskuskirjasto avautui Koivukylään – tilat ovat nyt helpommin valvottavat

LRekolanmäessä asuva Lea Mononen on iloinen Koivukylän kirjaston uusista tiloista kauppakeskus Koivukeskuksessa. Uudet tilat ovat Monosen mukaan siistimmät. Marika Lumme

Marika Lumme

Vantaan ensimmäinen kauppakeskuskirjasto avautui tällä viikolla. Koivukylän kirjaston väki purkaa vielä muuttolaatikoita kauppakeskus Koivukeskuksessa, mutta ovet ovat avoinna kaupunkilaisille. Kirjasto oli suljettuna kaksi viikkoa.

– Kirjasto on vielä keskeneräinen, mutta halusimme tarjota kirjaston palvelut ihmisille mahdollisimman nopeasti, Koivukylän kirjaston palveluesimies Ville Karinen kertoo.

Karisen mukaan osa kalusteista on vielä matkalla ja niitä asennetaan paikoilleen tulevien viikkojen aikana. Tilaan tulee muun muassa asiakkaiden toivomia lukusoppeja ja lehtiosastolle keinutuolit. Lastenosastolle tulee pieni leikkimaailma. Tällä hetkellä kirjasto on vielä suurta avointa tilaa, jota jaetaan sermeillä kalustuksen yhteydessä.

– Otimme joitain vanhoja kalusteita mukaan väliaikaisesti, mutta kaikki on tarkoitus uusia. Koivukylän kirjasto on Vantaalla ainoa, jossa kalusteita ei ole koskaan uusittu. Siellä on ollut lajitelma kalusteita eri vuosikymmeniltä, Karinen sanoo.

Kirjasto sijaitsee keskellä kauppakeskusta, K-Citymarketia vastapäätä. Karinen sanoo, että ihmiset ovat antaneet positiivista palautetta jo ensimmäisten päivien aikana miellyttävämmästä ympäristöstä ja paremmasta saavutettavuudesta.

Koivukylän kirjaston palveluesimies Ville Karinen sanoo, että kirjasto on vielä keskeneräinen. kirjastoa kalustetaan tulevien viikkojen aikana. Kuva: Marika Lumme Marika Lumme

Kirjasto sijaitsi aiemmin Koivukylän ostoskeskuksessa Kirnussa, jossa oli häiriökäyttäytymistä. Henkilökunnan oli vaikea vartioida sokkeloista tilaa. Kirjastossa tehtiin jatkuvasti ilkivaltaa ja käytettiin päihteitä.

– Kirjaston yhteydessä oli myös vessa, ja henkilökunnan oli vaikea valvoa siellä tapahtuvaa päihteiden käyttöä, Karinen kertoo.

Nyt kirjaston asiakkaiden käytössä on kauppakeskuksen wc-tilat ja vartiointi. Yhtenäinen suuri tila on myös helpommin valvottavissa.

– Lisäksi tila on esteetön ja kulku tänne on huomattavasti helpompi kuin entiseen paikkaan, jossa hissi oli huonossa kunnossa ja jatkuvasti rikki, hän sanoo.

Rekolanmäessä asuva Lea Mononen iloitsee uudesta kirjastotilasta. Hän kertoo käyvänsä kirjastossa päivittäin. Viikossa hän saattaa lukea jopa seitsemän kirjaa.

– Käyn lukemassa ainakin päivän lehden joka päivä. Uusi tila on paljon siistimpi kuin edellinen. Kesällä kävin pääasiassa vain Tikkurilan kirjastossa, koska Koivukylän kirjaston luona oli jengejä kittaamassa kaljaa, Mononen sanoo.

Kirjaston lastenosasto on sijaitsee sisäänkäynnin luona. Kirjaston vanhat kalusteet ovat pikkuväen käytössä kunnes uudet kalusteet saapuvat. Kuva: Marika Lumme Marika Lumme

Lehtien lukeminen onnistuu jatkossa Koivukylässä joka päivä, sillä kirjasto laajensi aukioloaikoja ja on avoinna myös sunnuntaisin. Henkilökuntaa on aina paikalla.

Karinen huomauttaa, että kauppakeskustila on kirjastolle väliaikainen ratkaisu.

– Kirjastolle on suunniteltu omaa uutta rakennusta Koivukylän keskustan kehittämisen yhteydessä. Mutta sitä emme tiedä, olemmeko tässä kaksi vai 10 vuotta, Karinen selvittää.

Aiheeseen liittyvää

  1. Koivukylän kirjasto on suljettuna muuton ajan – avautuu uusissa tiloissa isänpäivän jälkeen 29.10.2019 11:30
  2. Koivukylän kirjaston muutto varmistui – uudet tilat löytyivät kauppakeskuksesta 5.6.2019 19:40
  3. Koivukylän kirjastolle tulossa uudet, vartioidut tilat – huumeiden käyttäminen ja kauppaaminen "todellinen ongelma" nykyisissä tiloissa 22.5.2019 8:10

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut