IS: Onko Markolla verisyöpä vai ei? Yksityiseltä puolelta vahva epäily leukemiasta – HUS:n mukaan uusia kokeita ei tarvita

Leukemiaa pelkäävä nelikymppinen perheenisä saa verenkuvastaan eri tulkintoja yksityiseltä ja julkiselta puolelta. Crista Lassfolk-Feodoroff

Crista Lassfolk-Feodoroff

Perheenisänä esitelty "Marko" kertoi Ilta-Sanomille järkyttävän tarinansa lokakuussa. Nelikymppinen mies sai tuolloin työterveyslääkäriltään kiireellisen lähetteen HUS:n hematologiseen yksikköön, joka tutkii ja hoitaa verisyöpiä.

Uutisen mukaan Terveystalossa otetut verinäytteet viittasivat kolme kertaa leukemiaan.

HUS teki omat kokeensa ja tyrmäsi epäilyt leukemiasta. Markolla on jo aiemmin diagnosoitu määrittelemättömän valkosolujen sairaus, jonka vuoksi hän on joutunut useamman kerran tehohoitoon. HUS:n mukaan hänen tilansa on vakaa.

Nyt ISuutisoi tietoonsa tulleen, että Terveystalon alkuperäiset löydökset pitävät sittenkin paikkansa. Uutisen musertama Marko toimitti potilastietonsa IS:lle kertomuksensa tueksi.

– Yritän parhaillani pysyä järjissäni. Verenkuvassa on paljon todella huolestuttavia muutoksia, Marko kertoo IS:n haastattelussa.

Lehden mukaan Terveystalon toimesta analysoidut verenkuvat paljastavat poikkeamia, jotka voivat viitata leukemiaan. Yksityisen syöpäsaairaalan Docratesin lääkäri vahvistaa epäilykset omissa lausunnoissaan.

Kyseisen lääkärin mukaan löydökset tulisi vahvistaa luuydinnäytteellä, jonka HUS on kieltäytynyt ottamasta tarpeettomasti.

Marko on kannellut HUS:n päätöksestä Etelä-Suomen Aluehallintovirastoon.

Leukemian ennuste on kohentunut viime vuosikymmenten aikana huomattavasti. Ennuste riippuu paljon leukemian tyypistä, potilaan iästä, annetusta hoidosta ja muista sairauksista, mutta keskimäärin noin puolet potilaista paranee pysyvästi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mies nappasi Koivukylän Alkosta ginipullon ja häipyi maksamatta – löytyi puistosta ilman pulloa, mutta valvontakamera käräytti
 2. Bussi osui jalankulkijaan Kivistössä
 3. Mitta tuli täyteen: Hakunilan Rinki-ekopiste suljettiin
 4. HSL:n pysäkki Vantaanportin eritasoliittymässä poistuu väliaikaisesti käytöstä
 5. Romuautoja seisonut keskellä Pakkalaa jo vuosia – kun osa autoista saadaan häädettyä pois, tilalle tulee uusia
 6. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 7. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 8. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 9. Kaupunki jakoi 18 400 maksutonta piknikpussia – Alussa puistoruokailun korvaavien pussien kysyntä yllätti
 10. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 11. Yrittäjät antoivat arvosanan Vantaalle – Yrittäjäpomo: Luku ei anna aihetta juhlaan
 12. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 13. Vantaalle myönnettiin 205 hirvieläinten pyyntilupaa
 14. Korona-näytteenotto ruuhkautui viikolla – Tartuntamäärissä ei toistaiseksi näy nousua
 15. Rebound puskee sinkkua toisen perään: Uutuusbiisissä pakkaan sekoitetaan iskelmätähti, auto ja Spielbergin leffa – reboundimaisen vapaasti

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.