Tammisto on "täynnä" – Avipoliksen väestönkasvu tulee Veromiehestä

Aviapoliksen suuralueen asuntorakentaminen suuntautuu lähivuosina Veromiehen kaupunginosaan. Arkisto/Armi Suojanen

Armi Suojanen

Aviapoliksen suuralueeseen kuuluvassa Tammistossa asui yhteensä runsaat 3 400 vantaalaista vuoden alussa. Määrä ei tule juurikaan nousemaan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Näin arvioi Vantaan kaupungin tietopalveluyksikkö.

Ennusteiden mukaan Tammisto kasvaa noin sadalla hengellä vuoteen 2029 mennessä. Syynä on se, että Tammisto alkaa olla täyteen rakennettu.

Tammiston asukasmäärän kasvuvuodet ovat olleet jo aiemmin 2000-luvun alkupuolella, kun omakotitalot alkoivat saada seurakseen kerrostaloja.

Toisin on muualla Aviapoliksen alueella. Erityisesti Veromiehen kaupunginosassa on asuntorakentaminen kiihtymässä. Kymmenen vuoden kuluttua Veromiehessä voi asua lähes 7 000 ihmistä, kun tämän vuoden alussa asukkaita oli vain noin 630.

Koko Aviapoliksessa, johon kuuluvat myös Viinikkalan ja Lentokentän kaupunginosat, oli asukkaita yhteensä 19 382 tämän vuoden alussa. Kymmenen vuoden kuluttua asukasmäärän arvioidaan olevan lähes 28 000.

Aviapoliksen väkirikkain kaupunginosa on Pakkala, jossa asui vuoden alussa noin 10 300 vantaalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut