11-vuotias otettiin huostaan peliriippuvuuden takia – Yle: Neljännellä luokalla alkoivat itsetuhoiset puheet

Lapsen peliongelma johti lopulta kiireelliseen sijoitukseen, kertoo Yle. Kuvituskuva. Arkisto/Anni Nieminen

Marika Lumme

11-vuotiaan pojan peliongelma johti lopulta kiireelliseen sijoitukseen, kertoo Yle

Alakouluikäisen pojan peliriippuvuusongelma kehittyi niin vähitellen, että vanhempien oli aluksi vaikea huomata ongelmaa. Ensimmäisiä merkkejä ilmaantui, kun lapsi alkoi 7-vuotiaana käyttää tietokonetta vanhemmiltaan salaa.

Ylen haastatteleman pojan äidin mukaan poika pärjäsi kuitenkin koulussa hyvin, eikä vakavia käytösongelmia ilmennyt aluksi. Älypuhelin alkoi kuitenkin vähitellen viedä pojan kaiken ajan ja huomion. Koko perhe oli äidin mukaan kireällä tuulella, koska älypuhelimen käytöstä riideltiin päivittäin.

Vähitellen neljännen luokan aikana pojan käytös muuttui aggressiiviseksi. Samaan aikaan alkoivat myös itsetuhoiset puheet.

Tällä hetkellä poika on ryhmäkodissa, jossa hänellä on älypuhelin käytössään päivisin, mutta yöksi puhelin otetaan pois.

Aiheeseen liittyvää

  1. Veikkaus: Pakkotunnistautuminen automaattipelaamiseen jo 2021 – peliautomaatteja karsitaan 8000:lla kuudessa vuodessa 31.10.2019 11:24
  2. Peliriippuvainen avautuu karmeista kokemuksistaan – ”Näin jouduin verkkopelaamisen orjaksi” 5.9.2018 6:10
  3. Tutkimus: Vanhemmat voimattomia – lasten digipelaamista hankala suitsia 18.7.2018 9:03

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut