Verohallinto lähtee pian Myyrmäen Virtatalosta – 15 000 neliötä vuokratilaa vailla uusia vuokralaisia

Myyrmäessä sijaitseva Virtatalo on saanut uudistetun aulan. Marika Lumme

Marika Lumme

Myyrmäessä sijaitsevasta massiivisesta Virtatalosta vapautuu pian lähes 15 000 neliötä tilaa, kun Verohallinto pakkaa tavarat ja kalusteet muuttoautoihin.

Verohallinto on toiminut Virtatalossa 15 vuoden ajan. Nyt kaikki 550 työntekijää muuttavat Vallilaan, jonne Verohallinto keskittää kaikki pääkaupunkiseudun toimintonsa, asiakaspalvelua lukuun ottamatta.

Verohallinnon toimitilapäällikkö Olli Aallon mukaan muutto Myyrmäestä tapahtuu kahdessa vaiheessa. Puolet työntekijöistä muuttavat itsenäisyyspäivän alla. Loput muuttavat joulukuun puolivälin tienoilla.

– 16. joulukuuta Virtatalon tilat ovat työntekijöistä tyhjät. Sen jälkeen tyhjennämme vielä loput kalusteet, Aalto sanoo.

Aallon mukaan Vallilaan muuttavat vain työntekijät, joka helpottaa muuttorumbaa. Vallilassa työntekijöitä odottavat uudet kalusteet. Virtatalon kalusteet hyödynnetään muihin Verohallinnan konttoreihin tai vanhimmat kierrätetään.

Virtatalon omistaja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo on uudistanut taloa ja sen toimintaa viimeisen parin vuoden ajan ja kehitystyö jatkuu. Kiinteistössä on tilaa jopa 40 000 neliötä, joka on ollut tänä vuonna lähes kokonaan vuokrattu. Elon projektijohtaja Antti Pyötsiän mukaan Verohallinnolta vapautuvaan tilaan on tällä hetkellä neuvottelut kesken 4 000 vuokraneliön osalta. Vapaata tilaa on siis edelleen.

Virtatalossa on tämän vuoden aikana uusittu aula- ja auditoriotila sekä tehty viemäriremonttia, joka jatkuu myös ensi vuonna. Katolle on asennettu aurinkopaneelit.

Taloon tehdään toinen sisäänkäynti lähemmäs junarataa Myyrmannin taakse Rajatorpantielle. Rakennuslupaa sisäänkäynnin rakentamiseen ollaan Pyötsiän mukaan parhaillaan hakemassa ja rakentaminen aloitetaan keväällä.

Virtatalossa on vuokralla kymmeniä yrityksiä. Myös Vantaan kaupungin kotihoidolla on tiloja toimii talossa ja Myyrmäen kirkko on kiinteistössä väistötiloissa.

Yksi Virtataloon muuttoa suunnittelevista on Vantaan Tanssiopisto.

– Tahtotila muuttoon on kova, mutta vielä ei ole nimiä paperissa. Parhaillaan tutkitaan kuinka tilat sopivat meidän käyttöömme. Myös vuokrahintaan liittyvät asiat pitää vielä hioa, kertoo Vantaan Tanssiopiston rehtori Merja Snellman

Jos vuokrasopimus syntyy, muutto tapahtuu Snellmanin mukaan aikaisintaan ensi vuoden loppupuolella. Tanssiopistolla on kolme salia Myyrmäessä Kilterinkujalla sekä Itä-Vantaalla Leinikkitiellä. Virtataloon muuttaisivat vain Myyrmäen salit.

– Muutto ei tuo lisää saleja, vaan korvaa Myyrmäen toimitilat. Itä-Vantaa toimii kuten nyt, Snellman kertoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Myyrmäen Colosseum sai uuden nimen: Jättirakennukseen tulee tapahtumatiloja, majoitusta ja liiketilaa
    21.11.2018 6:50
  2. Ideat sinkoilevat ja tanssijalat vipattavat Myyrmäen Colosseumissa – tyhjä konttorihalli muuttuu teknoluolaksi
    1.5.2018 7:05
  3. Myyrmäen verotoimiston asiakaspalvelu suljetaan
    29.8.2016 6:20

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut