Verohallinto lähtee pian Myyrmäen Virtatalosta – 15 000 neliötä vuokratilaa vailla uusia vuokralaisia

Myyrmäessä sijaitseva Virtatalo on saanut uudistetun aulan. Marika Lumme

Marika Lumme

Myyrmäessä sijaitsevasta massiivisesta Virtatalosta vapautuu pian lähes 15 000 neliötä tilaa, kun Verohallinto pakkaa tavarat ja kalusteet muuttoautoihin.

Verohallinto on toiminut Virtatalossa 15 vuoden ajan. Nyt kaikki 550 työntekijää muuttavat Vallilaan, jonne Verohallinto keskittää kaikki pääkaupunkiseudun toimintonsa, asiakaspalvelua lukuun ottamatta.

Verohallinnon toimitilapäällikkö Olli Aallon mukaan muutto Myyrmäestä tapahtuu kahdessa vaiheessa. Puolet työntekijöistä muuttavat itsenäisyyspäivän alla. Loput muuttavat joulukuun puolivälin tienoilla.

– 16. joulukuuta Virtatalon tilat ovat työntekijöistä tyhjät. Sen jälkeen tyhjennämme vielä loput kalusteet, Aalto sanoo.

Aallon mukaan Vallilaan muuttavat vain työntekijät, joka helpottaa muuttorumbaa. Vallilassa työntekijöitä odottavat uudet kalusteet. Virtatalon kalusteet hyödynnetään muihin Verohallinnan konttoreihin tai vanhimmat kierrätetään.

Virtatalon omistaja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo on uudistanut taloa ja sen toimintaa viimeisen parin vuoden ajan ja kehitystyö jatkuu. Kiinteistössä on tilaa jopa 40 000 neliötä, joka on ollut tänä vuonna lähes kokonaan vuokrattu. Elon projektijohtaja Antti Pyötsiän mukaan Verohallinnolta vapautuvaan tilaan on tällä hetkellä neuvottelut kesken 4 000 vuokraneliön osalta. Vapaata tilaa on siis edelleen.

Virtatalossa on tämän vuoden aikana uusittu aula- ja auditoriotila sekä tehty viemäriremonttia, joka jatkuu myös ensi vuonna. Katolle on asennettu aurinkopaneelit.

Taloon tehdään toinen sisäänkäynti lähemmäs junarataa Myyrmannin taakse Rajatorpantielle. Rakennuslupaa sisäänkäynnin rakentamiseen ollaan Pyötsiän mukaan parhaillaan hakemassa ja rakentaminen aloitetaan keväällä.

Virtatalossa on vuokralla kymmeniä yrityksiä. Myös Vantaan kaupungin kotihoidolla on tiloja toimii talossa ja Myyrmäen kirkko on kiinteistössä väistötiloissa.

Yksi Virtataloon muuttoa suunnittelevista on Vantaan Tanssiopisto.

– Tahtotila muuttoon on kova, mutta vielä ei ole nimiä paperissa. Parhaillaan tutkitaan kuinka tilat sopivat meidän käyttöömme. Myös vuokrahintaan liittyvät asiat pitää vielä hioa, kertoo Vantaan Tanssiopiston rehtori Merja Snellman

Jos vuokrasopimus syntyy, muutto tapahtuu Snellmanin mukaan aikaisintaan ensi vuoden loppupuolella. Tanssiopistolla on kolme salia Myyrmäessä Kilterinkujalla sekä Itä-Vantaalla Leinikkitiellä. Virtataloon muuttaisivat vain Myyrmäen salit.

– Muutto ei tuo lisää saleja, vaan korvaa Myyrmäen toimitilat. Itä-Vantaa toimii kuten nyt, Snellman kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 2. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 3. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 4. Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita
 5. Päihtynyt ja sekava mies yritti viedä pelejä lähes 3 000 euron arvosta – hallusta löytyi myös puukko
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia
 14. Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?
 15. Henkilöauton kuljettaja törmäsi pyöräilijään Kuninkaalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.