Oittaa ehti ensin hiihtokuntoon – virallinen avaus tänään kello 12

Esko Vähäsöyrinki ja Veikko Piirainen ovat innokkaita hiihtomiehiä. He lähtivät heti Oittaalle, kun kuulivat, että tykkilatu on pian kunnossa. Sirpa Repo

Sirpa Repo

Innokkaita hiihtäjiä riittää pääkaupunkiseudulla ja sana kiertää. Tieto tänään perjantaina Oittaalla avattavasta ladusta on saanut liikkeelle väkeä jo ennen kuin koko pätkä on saanut kuntoon.

Oittaa on ensimmäinen paikka pääkaupunkiseudulla, jossa pääsee ulos hiihtämään.

Ulkoaluehoitaja Mika Salo kertoo, että 700 metrinen lenkki on tavoitteena saada kuntoon kello 12 mennessä.

Tykkilunta tehtiin tällä viikolla torstaina siihen asti kunnes lämpötila nousi plussan puolelle. Lunta on ajettu kasalta reittille kovalla tohinalla.

– Urasta tulee leveämpi kuin viime kaudella. Varsinkin mäkeä on levennettyä, jotta siitä tulee hiihdettävämpi. Lenkillä mahtuu hiihtämään sekä vapaalla että perinteisellä, Salo selvittää.

Vielä pari tuntia ennen h-hetkeä työtä oli vielä paljon jäljellä.

Vantaalaiset Esko Vähäsöyrinki ja Veikko Piirainen eivät malttaneet odottaa koko lenkin avaamista. He hiihtivät sitä osaa edes takaisin, jossa oli jo riittävästi lunta.

Latu-uraa ei vielä ollut.

– Oittaa on pääkaupunkiseudun paras tykkilatupaikka. Viime kaudellakin täällä pystyi hiihtämään pääsisäiseen asti, Vähäsöyrinki kiittelee.

Hän kertoo olevansa eläkkeellä ja elämänsä parhaassa fyysisessä kunnossa.

– Henkisestä en niin tiedä, hän naureskelee.

Tuolla hän viittaa ainakin hiihtoinnostukseensa.

– Tavoitteeni on hiihtää tänään täällä Oittaalla 30 kilometriä. Hiihdän sen verran joka päivä, kun lunta vaan on, 65-vuotias mies paljastaa.

Vähäsöyrinki on hiihtänyt tänä syksynä jo järkyttävän paljon, 780 kilometriä. Hänen kautensa alkoi Kivikon hiihtohallissa. Sen jälkeen hän on hiihtänyt Vihdissä ulkopätkällä kahdeksana päivänä.

– Viime kaudella kilometrejä kertyi 5 600. Minä hiihdän matkaa, mutta tuo Veikko hiihtää aikaa. Hän on kilpahiihtäjä, Vähäsösyrinki sanoo ja viittoilee vierelleen.

Pikapuoliin 74 vuotta täyttävä Piirainen hiihtää nyt ensi kertaa ulkona tällä kaudella. Hänkin aloitti hiihtonsa Kivikossa.

– Lähdin tänne Oittaalle katteleen, kun kuulin, että täällä pääsee hiihtämään. Ei minulla ole mitään kilometritavoitetta tälle päivälle, Piirainen tuumii.

Hän hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotavalla. Vähäsöyrinki hiihtää vain vapaata.

Kumpikin mies kiitellee vuolaasta Espoon tapaa hoitaa Oittaalle hiihtoladut.

– Aivan loistavaa toimintaa, miehet hymyilevät.

Salo ei rohkene lupailla hiihtoväelle pikapuoliin lisää kierrettäviä metrejä. Sääennuste näyttää heidän kannaltaan huonolta. Lämpöä on liikaa

Onneksi tykkilumi on niin tiukkaa tavaraa ja sitä on iso kerros, joten se ei hetkessä sula pois.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 2. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 3. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 4. Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita
 5. Päihtynyt ja sekava mies yritti viedä pelejä lähes 3 000 euron arvosta – hallusta löytyi myös puukko
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia
 14. Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?
 15. Henkilöauton kuljettaja törmäsi pyöräilijään Kuninkaalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.