Mies, 57, löi naista skumppapullolla rajuin seurauksin työpaikkabileiden päätteeksi – pullo astalona lyhensi nyt tuomiota merkittävasti

Kuohuviinipulloa ei voida rinnastaa ampuma- tai teräaseeseen, katsoo hovioikeus. Arkisto / Ari Peltonen

toimitus

Kuohuviinipullolla tehtyä pahoinpitelyä ei voida pitää törkeänä tekona, vaikka pullo rikkoutuisi iskussa, katsoo Helsingin hovioikeus.

Oikeuden mukaan lasipulloa ei voida rinnastaa ampuma- tai teräaseeseen, kuten ei liioin keppiä, kiveä tai pesäpallomailaa.

Hovioikeus otti asiaan kantaa torstaina antamassaan ratkaisussa, jossa se lievensi 57-vuotiaan miehen saamaa pahoinpitelytuomiota.

Käräjäoikeus oli tuominnut miehen törkeästä pahoinpitelystä tämän lyötyä naista kuohuviinipullolla päähän. Teko sattui Helsingin keskustassa syksyllä 2017.

Käräjäoikeus tuomitsi miehelle vuoden ja 4 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Hovioikeus alensi tuomiota 10 kuukauteen ehdollista. Hovioikeus katsoi, että mies käytti iskussa voimakasta ruumillista väkivaltaa ja teko oli vakava, mutta astalona käytettyä kuohuviinipulloa ei silti voitu pitää perusteena törkeälle pahoinpitelylle.

Nainen kertoi oikeudelle, että teko sattui työpaikan juhlaillan päätteeksi. Nainen oli halunnut poistua juhlista, ja riita oli puhjennut ravintola Zetorin edessä Ylioppilastalon luona.

Mies iski naista takaapäin. Nainen sai päähänsä verta runsaasti vuotaneen haavan ja hänen toinen silmänsä muurautui umpeen. Mustelmien katoaminen kestiviikkoja.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä, koska väkivalta oli yllättävää ja voimakasta ja kohdistui naisen päähän. Lisäksi mies jätti naisen maahan iskun jälkeen.

Mies yritti väittää aluksi, ettei lyönyt naista, vaan tämä repi kuohuviinipullon hänen käsistään. Miehen mukaan pullo oli räjähtänyt hänen poistuttua paikalta.

Riitaa todistanut silminnäkijä kuitenkin vahvisti, että mies oli tullut naisen takaa ja lyönyt yläviistoa naista päähän.

Mies tuomittiin korvaamaan naiselle kipu-, sairaus- ja haittakorvauksina yli 2 700 euroa. Lisäksi mies joutuu maksamaan naisen saamia Kela-korvauksia vajaat 600 euroa, rikosuhrimaksun ja oikeudenkäntikulut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä
 2. Vantaan Näyttämö tykittää syksyn täysillä – Uusi toiminnanjohtaja: "Kaupunki tullut vaikeassa tilanteessa hyvin vastaan"
 3. Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä
 4. Mielipide: Vanhustoiminnan avustukset katkaistiin oudoin perustein
 5. Vuosikymmenen ensimmäinen paikallisottelu pelataan Myyrmäessä
 6. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 7. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 8. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 9. Vantaalaisia aikuisia opetetaan ajamaan polkupyörällä
 10. Vain yksi uusi koronavirustartunta löydetty Hus-alueella tällä viikolla
 11. Mansikka on ykkönen – Näitä herkkuja suomalaiset tänä kesänä syövät, paljastaa S-ryhmän myyntidata
 12. Selvitys: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneitä on yhteensä jopa tuhat
 13. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 14. Tulli varoittaa: Nuuskan kaltaisissa tuotteissa ylenpalttisesti nikotiinia – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 15. Helsinkiläisessä Pataässä-karaokebaarissa sattuneesta ampumistapauksesta saataneen lisätietoa tänään – Silminnäkijä HS:ssä: Ampumista ei edeltänyt riitaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.