Mönkkösen liikerakennus purkuun – tilalle tulossa asuntoja

Mönkkösen kulmaan suunnitellaan asuntoja noin 50 asukkaalle. Uuden rakennuksen tieltä joudutaan purkamaan muun muassa matala liikerakennus. Armi Suojanen

toimitus

Mönkkösen kulmaan, Tikkurilantien ja Osmankäämintien risteykseen Viertolaan, suunnitellaan asuintaloa noin 50 asukkaalle. Taloon tulisi myös liiketiloja.

Kaavamuutoksessa kahdesta maarekisteritilasta ja yhdestä tontista muodostetaan yksitontti. Sille voi rakentaa rakennuksen, jokaon pitkän lamelliosan ja pistemäisen kerrostalo-osan yhdistelmä. Talon kerrosluvut voivat vaihdella kolmesta neljään. Nelikerroksisen osan ullakosta voi puolet käyttää asuntojen rakentamiseen.

Asuntojen rakentaminen tarkoittaa nykyisen matalan liikerakennuksen purkamista. Vantaan kaupunginmuseo on arvioinut Mönkkösen liiketalon kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi. Se edustaa kyläkauppakulttuuria ja sen ajallinen kerrostuneisuus tekee siitä omalaatuisen. Rakennuksella on lisäksi harvinaisuusarvoa 1930-luvun liikerakennuksena, mutta se on huonossa kunnossa.

Kaavamuutosta on hakenut Elementtiasennusliike H. Touronen Oy ja yksityinen hakija.

Kaavamuutos menee seuraavaksi kupunginhallituksen käsittelyyn.

Aiheeseen liittyvää

  1. Mönkkösten vesijohtoliike on Tikkurilantien konkari – Samat yrittäjät samassa puutalossa kohta 40 vuotta 3.9.2017 18:35

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut