Vantaan perheneuvola sai tunnustusta parisuhdetyöstään

Vantaan kaupungin perheneuvolan osaaminen ja valmius parisuhdekysymysten käsittelyssä on saanut tunnustusta parisuhdetyön asiantuntija- ja kansalaisjärjestö Kataja ry:ltä, joka on myöntänyt toiminnalle Vuoden parisuhdeteko -kunniamaininnan.

Tunnustus on luovutettu tänään valtakunnallisilla Parisuhdepäivät-koulutustilaisuudessa Helsingissä.

Kunniamaininnan toivat erityinen innokkuus ja ansiot parisuhteen huomioimiseksi. Vantaalaisessa perheneuvolatoiminnassa on myös tunnistettu tarve auttaa perheitä parisuhdekysymyksissä oikea-aikaisesti. Tuen tavoitteena on sovinnollisen yhteisvanhemmuuden edistäminen.

─ Parisuhde on teema, jota ei voi jättää jonoon, kiteyttää Vantaan perheneuvolatoiminnan päällikkö Marjo van Dijken asiaa koskevassa tiedotteessa.

– Vanhempien keskinäiset vuorovaikutustaidot vaikuttavat lapsen psyykkiseen hyvinvointiin, hän muistuttaa.

Myös perheneuvolan pari- ja perhepsykoterapeutti Virve Virkki painottaa, että parisuhde on aina taustalla, kun puhutaan perheen hyvinvoinnista ja vanhemmuudesta.

– Nopealla puuttumisella voidaan välttää pikaistuksissa toteutettuja eroja sekä kärjistyneiden tilanteiden pitkittymistä, hän toteaa tiedotteessa.

Parisuhdekeskus Katajan tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle, henkilöille tai yhteisölle, joka on vaikuttanut parisuhdeteollaan parisuhteiden hyvinvointiin – toimintakulttuuriin tai parisuhteen hyvinvointia vahvistavaan yhteiskunnalliseen keskusteluun tai henkilökohtaisella toiminnallaan vahvistanut parisuhteiden hyvinvointia.

Vantaan perheneuvolatoiminnan yksikkö on ensimmäinen perheneuvola, joka on saanut Vuoden parisuhdeteko -tunnustuksen. Kunniamaininta on aikaisemmin myönnetty muun muassa rouva Tellervo Koivistolle, sekä parisuhdetoiminnan uranuurtaja Liisa Tuoviselle

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut