Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Joku näistä saa Suomen arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon – kuusi kovaa tietokirjaa ehdolla Finlandia-voittajaksi

Tietokirjallisuuden tämänvuotista Tieto-Finlandiaa tavoittelee kuusi teosta, jotka käsittelevät muun muassa niin Egyptin historiaa ja Välimeren pakolaiskriisiä kuin Suomen heimosotia sekä metsien tulevaisuutta.

Ehdolla ovat Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni Räinän suomalaista metsää ja hakkuita käsittelevä Metsä meidän jälkeemme

Palkinnosta kisaa myös Anu Kantolan ja Hanna Kuuselan Huipputuloiset – Suomen rikkain promille, joka käsittelee suomalaisia huippurikkaita ja heidän ajatuksiaan suomalaisesta yhteiskunnasta.

Taina Tervosen ja Anna Aution Hukkuneet taas käsittelee Välimereen hukkuneita ihmisiä ja sitä, miten Välimerestä tuli Euroopan suurin hautausmaa.

Ville Ropposen ja Ville-Juhani Sutisen Luiden tie – Gulagin jäljillä johdattaa lukijan Neuvostoliiton vankileirien synkkään historiaan antaen samalla leirien historialle inhimilliset kasvot.

Andrei Sergejeffin Egyptin historia – Kleopatran ajasta arabikevääseen käsittelee yhden arabimaailman merkittävimmän maan värikkäitä vaiheita laajasti.

Aapo Roseliuksen ja Oula Silvennoisen Villi itätaas kertoo Suomen heimosodista ja Itä-Euroopan murroksesta vuosien 1918–1921 aikana.

Palkinnonsaajasta päättää emeritusprofessori, tietokirjailija Sixten Korkman