Seutulan Riipiläntielle rakennetaan vihdoin 2,3 kilometriä pyörätietä – Kyläyhdistysaktiivi: "Kyllä tämä on ollut meille sellainen 30-vuotinen sota"

Kaupunki aloittaa kevyen liikenteen väylän rakentamisen Riipiläntien varteen.

Väylää rakennetaan 2,3 kilometrin matkalle Suosaarentien ja Männikkötien välille.

Kevyen liikenteen väylä yhdistää Riipilän ja Männikön asuinalueet Seutulan keskukseen, jossa ovat muun muassa koulu, päiväkoti ja urheilukenttä. Rakentaminen aloitetaan marraskuun aikana.

Kevyen liikenteen väylää varten rakennetaan silta Vantaanjoen yli.

Urakkaan kuuluu myös liittymäalueen muutostöitä, keskisaarekkeiden rakentaminen tien ylittäville suojateille sekä linja-autopysäkkien sekä valaistuksen rakentamista.

Väylän tieltä puretaan Riipiläntien varressa oleva vanha viljakuivaamo.

Kevyen liikenteen väylän on tarkoitus valmistua toukokuun lopulla 2021. Rakennustyön kustannusarvio on noin 2,4 miljoonaa euroa.

Seutulalaisille kyseessä ei ole mikä tahansa pikitien pätkä.

– Kyllä tämä on ollut meille sellainen 30-vuotinen sota, toteaa Männikön kylässä asuva Jukka Vartiainen, joka on toiminut Seutulan kyläyhdistyksen sihteerinä koko tuon ajan ja kirjannut yös kaikki "taistelun" käänteet, joita vuosien varrella on riittänyt.

Alkujaan neuvonpitoa käytiin tiehallinnon kanssa, sittemmin kaupungin.

Kyläyhdistys on pyytänyt poliisilta lausuntoja tien vaarallisuudesta, kirjelmöinyt useaan kertaan niin tiehallinnon kuin kaupungin insinööreille sekä poliitikoille ja keräännyt adresseja vaatimustensa tueksi.

Vihreää valoa hankkeelle on väläytelty tasaisin väliajoin.

Vuonna 1991 väylän toteuttamisessa päästiin jo niin pitkälle, että Riipiläntien varteen lyötiin linjaustapit. Ne kuitenkin mätänivät tai katosivat.

Kymmenen vuotta sitten kokoonnuttiin kaupungin kutsumaan asukastilaisuuteen Seutulan koululle.

– Pitkät pöydät olivat täynnä karttoja, Vartiainen muistelee.

Karttoihin oli laadittu selvät suunnitelmat hankkeen toteuttamiseksi – mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

Parin vuoden päästä istuttiin samassa paikassa, lähes samalla porukalla.

Nyt asukkaille luvattiin, että väylän rakentaminen alkaa 99,9 prosentin varmuudella vuonna 2012. Rahatkin oli olemassa, sillä kaupunki lupasi toteuttaa ensi vaiheen omin varoin.

Rakentaminen ei kuitenkaan alkanut vuonna 2012, eikä 2013 – sellaistakin tietoa kyläyhdistykselle annettiin.

Nyt Vartiainen uskaltaa leveään hymyyn Riipiläntien reunassa. Tappeja on taas lyöty peltoon ja kaupunki on tiedottanut väylän rakentamisesta verkkosivuillaan. No, pitihän tämänkin urakan alkaa aiemmin tänä vuonna – harmillinen viivästys, minkä takia Vartiainen hävisi pullon konjakkia naapurilleen.

Vartiaisen lasten koulutieksi pyörätie ei ehtinyt. Lapsista on kasvanut kirjelmien ja asukastilaisuuksien välissä nelikymppisiä aikuisia.

Tytär perheineen on jäänyt lähistölle asumaan. Ehkä seuraava sukupolvi pääsee polkemaan isoisän ja muiden kyläaktiivien ajamaa kevyen liikenteen väylää.

Jo kymmenen vuotta sitten Riipiläntien kevyen liikenteen väylää suunniteltiin rakennettavaksi asteittain ensin Männkköön ja toisessa vaiheessa Männiköstä Reunaan vajaan kolmen kilometrin matkalle. Mitä loppupätkän suunnittelulle kuuluu?

– Suunnittelua jatketaan. Suunnittelualue ulottuu Männiköntieltä Nurmijärven rajalle, viestii alueinsinööri Mikko Kettunen sähköpostitse.

– Toisen vaiheen rakentamisen aikataulu on vielä avoin.

Oikaisu: Jouluvalojen kuvatekstiä korjattu 12.11. klo 11.33. Jouluvalot tuo kuivaamoon viljelijä Olli Uusi-Eskola.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut