HKL-pomo kommentoi metron mukana raahautuneen tytön tapausta: "Ovien teknologia on 70-luvulta"

Metrojen ovissa on eroja niiden iästä riippuen. Kuvituskuva. Johanna Halava

Crista Lassfolk-Feodoroff

Aamukahdeksalta Matinkylän metroasemalla oli hengenvaarallisen onnettomuuden ainekset, vahvistaa HKL:n liikennöintiyksikön johtaja Arttu Kuukankorpi

Hän kertoo edelleen olevan selvityksen alla sen, miksi teinityttö raahautui liikkeelle lähteneen metron mukana.

Kuukankorpi pitää kuitenkin jo nyt täysin mahdollisena sitä, että teinitytön jalka jäi jumiin metron oven väliin, kuten silminnäkijä heti tuoreeltaan kertoi.

– Kyseinen metro on vanhaa kalustomme, jonka teknologia on 1970-luvulta. Siinä ovien kumitiivisteet ovat niin löysät, että sinne väliin mahtuu kapea jalka tai käsivarsi, Kuukankorpi kertoo.

Helsingin metrokantaan on sittemmin ostettu uusia vaunuja kahdessa erässä: vuosina 2001–2002 ja 2016. Liikennöintiyksikön johtajan mukaan ovien kumitiivisteistä tehtiin selvästi aiempaa tiukempia jo ensimmäiseen erään.

– Niiden väliin ei mene jalka eikä käsivarsi, Kuukankorpi sanoo.

Hän harmittelee aamun tapahtumia, mutta ei näe HKL:n tai sen henkilöstön toimintatavoissa parannettavaa. Kuukankorpi sanoo saamiensa tietojen perusteella sekä kuljettajan että muiden asiaan osallistuineiden toimineen oikein.

Ainoa asia, joka olisi voinut HKL:n vallassa olevista seikoista muuttaa tilanteen, olisi vanhanaikaisten kumitiivisteiden vaihtaminen tiukempiin.

– Se maksaisi miljoonia, joten on katsottu sille rahalle olevan parempaakin käyttöä, Kuukankorpi sanoo.

Hän haluaa edelleen painottaa metrolla matkustaville, että ovien sulkeutumisen merkkiääni on varoitusääni.

Kuukankorven mukaan varoitusääntä pidetään huolestuttavan usein merkkinä siitä, että vielä ehtii rynnätä kyytiin. Se on iso turvallisuusriski, kuten aamun tapahtumat osoittivat.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut