Neljännes maahanmuuttajista on korkeasti koulutettuja – suomalaiset ovat selvästi koulutetumpia

Naisilla on korkea-asteen tutkinto selvästi miehiä useammin, mutta sen jälkeen miehet kouluttautuvat naisia yleisemmin. Tiina Tynkkynen-Hieta

Crista Lassfolk-Feodoroff

Neljännes eli 25 prosenttia Suomeen asettuneista ulkomaalaistaustaisista henkilöistä on suorittanut korkea-asteen tutkinnon, tiedottaa Tilastokeskus

Suomalaisten vastaava luku oli viime vuoden tilastoissa 36 prosenttia.

Ulkomaalaistaustaisista naisista korkea-asteen tutkinto oli 29 prosentilla ja miehistä 22 prosentilla. Tutkijakoulutusasteen oli suorittanut miehistä 2,3 prosenttia ja naisista 1,4 prosenttia.

Naisista ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oli 44 prosenttia, kun miesten vastaava osuus oli 53 prosenttia.

Suomalaisista naisista korkea-asteen tutkinnon oli suorittanut 36 prosenttia, kun miesten vastaava osuus oli 28 prosenttia. Miehistä tutkijakoulutusasteen tutkinnon suoritti 1,1 prosenttia ja naisista 0,9 prosenttia.

Naisista ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oli 24 prosenttia, kun miesten vastaava osuus oli 26 prosenttia.

Vuoden 2018 loppuun mennessä Suomessa yhteensä 3 399 532 henkeä eli 73 prosenttia 15 vuotta täyttäneestä väestöstä oli suorittanut tutkinnon perusasteen jälkeen. Toisen asteen tutkinnon oli suorittanut 26 prosenttia ja ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oli 49 prosenttia.

Tilastokeskuksen tutkintorekisteriä on täydennetty ulkomailla suoritetuilla tutkinnoilla, mutta rekisteri ei edelleenkään kata kaikkia ulkomailla suoritettuja tutkintoja.

Perusasteen tutkinnon varassa olevien ryhmässä ovat mukana henkilöt, joiden ulkomailla suorittamista tutkinnoista ei ole tietoa.

Suomalaistaustaisesta väestöstä perusasteen jälkeisen tutkinnon oli suorittanut 76 prosenttia, kun ulkomaalaistaustaisista tutkinnon oli suorittanut 51 prosenttia.

Edit: 5.11. klo 13.33. Korjattu perusasteen tutkinnon varassa olevien luvut suomalaisten kohdalla.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut