HKL: "Metron mukana raahautunut tyttö toimi väärin, mutta ovien ei olisi pitänyt sulkeutua"

Matinkylän metroasemalla oli aamukahdeksalta vaaratilanne, kun teini-ikäinen tyttö jäi jumiin vaunun oven väliin ja juna lähti liikkeelle. Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

Crista Lassfolk-Feodoroff

Espoon Matinkylän metroasemalla sattui tiistaiaamuna kello kahdeksalta poikkeuksellinen vaaratilanne, kun teini-ikäinen tyttö raahautui laiturilla metron mukana

Silminnäkijän mukaan onnettomuus tapahtui, kun tyttö kiirehti metroon ja työnsi jalkansa ensimmäisen vaunun sulkeutuvien ovien väliin.

Metro lähti liikkeelle, vaikka tytön jalka oli oven välissä. Ohikulkija sai vedettyä tytön turvaan.

Metron liikenteenohjauskeskuksen vastaava liikenteenohjaaja Mikko Heikkola kertoo tilanteen olleen nopeasti ohi.

– Tyttö ehti raahautua metron mukana korkeintaan muutaman metrin, kun kuljettaja huomasi hänet ja pysäytti junan, Heikkola kommentoi.

– Vartijamme oli heti laiturilla varmistamassa, että tyttö ei loukkaantunut ja hän pääsi heti jatkamaan matkaansa.

Liikenteenohjauskeskus on tarkistanut tapahtumien kulun valvontakameroidensa tallenteesta. Heikkolan mukaan tallenteesta on kuitenkin vaikea nähdä, onko oven väliin jäänyt jalka vai esimerkiksi takin hiha.

Hän ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että ovet eivät ole toimineet niihin asennettujen turvallisuusominaisuuksien mukaisesti.

– Ovien ei pitäisi sulkeutua, jos siellä välissä on jotain hihaa paksumpaa eikä kuljettaja lähde liikkeelle, jos ovet eivät ole kiinni, Heikkola sanoo.

Hän lisää vielä, että jokaisen metrolla matkustavan tulisi aina kunnioittaa ovien sulkeutumisen varoitusääntä. Jos sen jälkeen pyrkii kyytiin, ottaa turhan riskin.

– Metron mukana raahautunut tyttö toimi väärin pyrkiessään estämään ovien sulkeutumisen jälkeen. Niin ei pitäisi koskaan tehdä, Heikkola sanoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Silminnäkijä: Teini-ikäinen tyttö raahautui metron mukana Espoossa – "Jalka jäi oven väliin ja juna lähti liikkeelle" 5.11.2019 8:35

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut