Yllätyskäänne: Vantaa osti Kaunialan kokonaan itselleen – Kauppahinta 290 000 euroa

Vantaan kaupunki omisti aiemmin koko Kaunialan sairaala-alueen kiinteistöineen ja  85 prosenttia sairaalayhtiön osakkeista. Arkisto/Klaus Nurmi

Tiina Örn

Kaunialan sairaala oy siirtyi kokonaan Vantaan kaupungin omistukseen perjantaina 1. marraskuuta.

– Sairaalan toiminta jatkuu samalla lailla kuin ennen. Entiset asiakkuudet säilyvät, kommentoiKaunialan sairaala oy:n hallituksen puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen

Vantaa osti sairaalan koko osakekannan, vaikka vielä toukokuussa Vantaan valtuustoseminaarissa keskusteltiin sairaalasta luopumisesta ja kirjattiin, että Kaunialan sairaalan ostopalvelut ovat kalliita ja sijainti on huono.

Kaupunginvaltuutettu Antero Eerola (vas.) kuvasi aiemmin Vantaan Sanomille toukokuisessa valtuustoseminaarissa käydyssä keskustelussa olleen tahtotilana sairaalasta luopuminen kokonaan.

Lievonen totesi Vantaan Sanomillenoin kuukausi sitten, että sairaala tarvitsisi omistajan, joka olisi valmis investoimaan. Lievonen myönsi olevansa tietoinen siitä, että sairaalasta luopumisesta on keskusteltu.

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Pirkko Letto (sd.) puolestaan totesi tuolloin, ettei Kauniala palvele Vantaan vanhuspalveluja.

Vantaan Sanomat kertoi lokakuussa Vantaansosiaali- ja terveydenhuollon budjetin uhkaavan ylittyä Yhtenä merkittävänä syynä poikkeukseen ylitykseen ovat 4,5 miljoonaa euroa budjetoitua enemmän maksaneet Kaunialan sairaalasta vantaalaisille ostetut palvelut.

Vantaan kaupunki on ostanut sairaalayhtiön osakkeita erissä vuosina 2006–2019, viimeksi 40 prosenttia yhtiön osakekannasta tämän vuoden toukokuussa. Ennen tänään tehtyä kauppaa Vantaaomisti sairaalayhtiöstä 85 prosenttia.

– Kun Vantaa nyt omistaa osakkeista 100 prosenttia, se selkeyttää omistajuutta. Jatkossa sairaala on täysinVantaan kaupungin ohjauksessa, Lievonen sanoo.

Sekä lopun osakeosuuden että sairaalayhtiön pääomalainan sisältävä kauppahinta on yhteensä 290 000 euroa.

– Sotainvalidien Veljesliitto on sitoutunut käyttämään kaiken omaisuutensa sotainvalidien elinaikana, joten nyt on oikea aika luopua lopuistakin Kaunialan sairaala oy:n osakkeista. Uskomme, että näin Vantaan kaupungin on helpompi löytää vaihtoehtoja Kaunialan toiminnan kehittämiseksi. Veljesliitolle tärkeintä on sotainvalidien hyvän hoidon jatkuminen Kaunialassa, sanoo Sotainvalidien Veljesliitto ry:n pääsihteeri Seppo Savolainen tiedotteessa.

Vantaan kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että sairaalayhtiön ja Valtiokonttorin välillä olevan sopimuksen mukaan Valtiokonttori ostaa sotainvalidien hoitoa yhtiöstä vähintään vuoden 2022 loppuun saakka. Vantaa on sitoutunut siihen, että sotainvalideja ja Kaunialan muita potilaita hoidetaan vastaavan tasoisesti kuin tähänkin asti niin kauan kuin tiloissa harjoitetaan sairaala- ja hoitotoimintaa.

Kaunialan sairaala oy:n tuottamien palvelujen hinnoittelun ja hoitopaikkojen osalta sopimus jää voimaan, mikä varmistaa Veljesliiton osoittamien potilaiden ja muiden asiakkaiden hoidon jatkumisen ennallaan sairaalayhtiössä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Poikkeuksellisen iso budjetin ylitys – Syynä lasten sijaishuollon ja Kaunialan sairaalan ostopalvelut 5.10.2019 6:15
  2. Vantaa on myymässä Kaunialan sairaalan? – "Luopumisesta on keskusteltu" 29.9.2019 8:05
  3. Tuulan kuntoutusjakso Kaunialassa oli pettymys – "Tuntuu, että olin murtuneen nilkan kanssa saattohoito-osastolla" 27.3.2019 6:50

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut