Varian toiminta halutaan keskittää kahteen toimipisteeseen – Vehkalan toimipisteen suunnitelmat pöydällä ensi viikolla

Yhteishaku ammattiopisto Variaan on käynnissä 10. maaliskuuta asti. Arkisto/Marika Lumme

Marika Lumme

Vantaan ammattiopisto Varian toiminta halutaan jatkossa keskittää kahteen toimipisteeseen. Kaupungin mukaan Varian tavoitteena on siirtyä kahden toimipisteen malliin, jossa toinen sijaitsee Vehkalassa ja toinen Hiekkaharjussa. Vantaan opetuslautakunta käsittelee Vehkalan toimipisteen tarveselvitystä ensi maanantaina.

Varia toimii nykyisellään neljässä eri toimipisteessä: Hiekkaharjussa, Koivukylässä, Aviapoliksessa ja Myyrmäessä.

Jos kaupungin suunnitelmat toteutuvat, Vehkalaan siirtyvät Aviapoliksessa nyt sijaitsevat auto-, lentokone- ja logistiikka-alat sekä Myyrmäessä sijaitsevat tieto- ja tietoliikennetekniikka, matkailuala ja turvallisuusala. Lisäksi Vehkalaan sijoittuvat sähkö- ja automaatiotekniikka Myyrmäen ja Hiekkaharjun toimipisteestä sekä noin 60 prosenttia sosiaali- ja terveysalan opiskelijoista Koivukylän ja Myyrmäen toimipisteistä.

Variassa opiskelee noin 4 000 opiskelijaa ja yli 300 työntekijää. Uusi Varia Vehkalan toimipiste on mitoitettu noin 2 650 opiskelijalle ja 250 työntekijälle. Rakennuspaikka on kaupungin omistama 5,5 hehtaarin Vehkalantien tontti Länsi-Vantaalla.

Vehkalan toimipisteen on arvioitu kustantavan 82 miljoonaa euroa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vehkalan rakentaminen etenee – Miten käy Varian? 10.8.2019 7:45
  2. Varialle suunniteltu uusia toimitiloja Vehkalaan: "Tontti liian ahdas" 28.1.2019 6:00
  3. Ilmiö ammattioppilaitoksessa: Yli sata opiskelijaa "katoaa" vuosittain – "Joudumme merkitsemään eronneiksi" 9.1.2019 7:10

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut