Malmin kentän puolustajilta kova väite: työministeri Timo Harakka oli "uhkaava" nimien kerääjille – avustaja kiistää

Malmin lentokentän puolustajat ovat heittäneet ilmoille kovan väitteen tiedotteessaan työministeri Timo Harakan (sd.) toiminnasta keskiviikkona.

Malmin lentoaseman ystävät ry väittää, että työministeri Harakka olisi haastanut vapaaehtoisten työtä Viikin kauppakeskuksessa. Vapaaehtoiset olivat keräämässä nimiä aloitteeseen Malmin lentoaseman ilmailukäytön jatkumisesta.

Yhdistyksen mukaan ministeri kulki ensin kerääjien ohi, mutta palasi takaisin ja korotti ääntään moittien vapaaehtoisten toimintaa.

Nimenkerääjät tunsivat tilanteen uhkaavaksi ja pitivät ministerin käytöstä järkyttävänä. Kauppakeskuksen vartijan tulo paikalle rauhoitti tilanteen, mutta ministeri palasi vielä keräyspaikalle pyöritellen mielenosoituksellisesti päätään, tiedotteessa kuvaillaan.

Työministeri Timo Harakan erityisavustaja Jenni Karjalainen kertoo Helsingin Uutisille torstaina, että Harakka on ollut tuolloin kauppakeskus Viikissä, mutta muutoin väitteet eivät avustajan mukaan pidä paikkansa.

– Vaikea tätä on kommentoida, kun ei ole itse ollut paikalla, mutta ministeri ei tätä kommentoi. Siellä ei ole mitään tällaista paheksuttavaa käytöstä tapahtunut, Karjalainen kuittaa.

Tiedotteen mukaan ministeri ei hyväksyisi nimien keräämistä kuntalaisaloitteeseen huomioliivit päällä, koska se kyseenalaistaa Helsingin valtuuston tekemät Malmin lentoasemaa koskevat päätökset.

Malmin kentästä on vireillä kuntalaisaloite, jossa esitetään järjestettäväksi neuvoa-antava kunnallinen kansanäänestys lentoaseman ilmailukäytöstä. Aloitteessa on yli 21 000 allekirjoitusta.

Helsinki on päättänyt, että Malmin kenttä otetaan asumiskäyttöön ja sinne tulee asunnot 25 000 helsinkiläiselle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut