Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Pian pääsee kävelemään Kuusijärven komeaa terässiltaa pitkin Sipoonkorpeen – valaistus valmistuu vasta ensi kesänä

Kuusijärven ulkoilualueelta pääsee Sipoonkorven kansallispuistoon joulukuun alusta alkaen. Reitti kulkee Vanhan Porvoontien ylittävää uutta kevyen liikenteen siltaa Kuninkaanmäessä.

Toukokuussa aloitettu siltatyö on valmis marraskuun lopussa ja sen jälkeen tehdään vielä ulkoilureittejä. Sillalla pääsee kuitenkin kulkemaan jo joulukuun alussa. Avajaisia juhlitaan kuun puolivälissä.

Viimeistelytöitä jatketaan sen jälkeenkin ja esimerkiksi valaistus valmistuu vasta kesällä, joten hiihtoladulla ei ole vielä tänä talvena valoja.

– Vantaa asentaa valaisimet omana työnään. Ne ovat erikoisvalaisimia, jolloin toimitus- ja asennusaika on pidempi, selvittää Vantaan maankäytön, rakentamisen ja ympäristön viestintäpäällikkö Milla Hamari

Sillalle on matkaa ulkoilukeskuksen pysäköintipaikalta noin 800 metriä.

– Reitti on tehty osittain vanhalle tienpohjalle ja umpimetsään, kertoo työnjohtaja Mikael Sonck Destia Oy:stä, joka on hankkeen pääurakoitsija.

Kuusijärvenojan yli on lisäksi rakennettu 11-metrinen betoninen latusilta.

Sillan toisesta päästä, Neidonrinteen laelta, voi Vanhan Porvoontien ylityksen jälkeen suunnata vaikkapa Bisajärven lenkille Sipoonkorpeen, jota riittää Vantaan, Sipoon ja Helsingin alueella yhteensä 23 neliökilometrin verran. Kansallispuisto on perustettu 2011.

Sillalla on mittaa 126 metriä. Se on säänkestävää terästä eli corten-terästä, joka ruostuu pinnalta ja vaihtaa sävyä kastuessaan. Kaiteen koristeeksi on leikattu metsäneläimiä ja kasveja. Viisi metriä leveän sillan kansi tehdään painekyllästetystä puusta. Sillan on suunnitellut Ilkka Ojala WSP:stä.

Kolmesta teräslohkosta koostuvan sillan korkein kohta on 20 metrissä Vanhan Porvoontien yläpuolella.

– Lohkojen nostamiseen tarvittiin Pohjoismaiden suurin mobiilinosturi, Sonck paljastaa.

Suomen lisäksi Pohjoismaista vain Tanskassa on vastaavanlaisia nostureita kaksi kappaletta.

Silta painaa 219 tonnia ja sitä tukee neljän teräspilarin yhdistelmä.

Siltaurakka maksa Vantaan kaupungille noin 2,1 miljoonaa euroa.