Lemmikkiporsaiden ulostetta ympäri vuokra-asuntoa Huittisissa – IL: Vuokranantaja tuomittiin korvauksiin

Nainen kertoi pelänneensä tarkastusta, koska häntä itseäänkin hävetti asunnon kunto. Kuvan minipossu ei liity juttuun. ESM:n arkisto

Anniina Virtanen

Huittislaisen asunnon omistajalle vaadittiin rangaistusta kotirauhan rikkomisesta, omankädenoikeudesta ja salakatselusta, kertoo Iltalehti. Vuokranantaja oli halunnut tarkistaa omistamansa asunnon kunnon, mutta nainen oli kieltäytynyt.

Asunto oli kalusteista tyhjillään, ja naisen vuokrasopimusta oli enää kaksi viikkoa jäljellä. Oikeudessa kyse oli siitä, voitiinko kiinteistö vielä katsoa kotirauhan suojaamaksi paikaksi.

Vuokranantaja painosti naista päästämään hänet sisään ja lopulta tönäisi tai työnsi asianomistajan tieltään. Asunnon lattioilla odotti ikävä yllätys: ne olivat sian ulosteen peitossa.

– [Omistaja] oli nähnyt asunnon olevan huonossa ja todella epäsiistissä kunnossa ja haistanut asunnosta voimakkaan ulosteiden hajun, ”kuin sikalassa”, käräjäoikeus kirjoittaa IL:n mukaan.

Naisella oli ollut lemmikkiporsaita. Omistaja kertoi antaneensa luvan pitää porsaita pihalla, mutta kieltänyt niiden tuomisen asuintiloihin.

Vuokranantaja kuvasi asuntoa videolle. Oikeuden mukaan naisen käytös ei viitannut siihen, että mies olisi tullut sisään oikeudettomasti. Nainen näytti pikemminkin siivoavan tavaroitaan sallivaan sävyyn. Lisäksi nainen kertoi pelänneensä tarkastusta, koska häntä itseäänkin hävetti asunnon kunto, Iltalehti kirjoittaa.

Nainen alkoi uhkailla omistajaa poliisilla vasta, kun tämä oli poistumassa asunnosta. Käräjäoikeuden mukaan asianomistajan kertomus ei yksinään riittänyt näyttämään, että kyse oli kotirauhan rikkomisesta. Lisäksi asunto oli niin huonossa kunnossa, että vuokranantajalla oli oikeus päästä sisään välittömästi.

Satakunnan käräjäoikeuden pohdinnan lopputulema oli kuitenkin se, että vuokranantaja joutuu korvaamaan asianomistajalle 200 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä, vaikka teko oli kokonaisuutena arvostellen vähäinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.