Kirkkokortteli yhdistää asuinalueet Kivistössä – Asuntoja tulossa sadoille asukkaille

Kivistön kirkon kortteliin suunnitellaan asuntoja noin 500–600 asukkaalle. Ramboll Finland Oy

Armi Suojanen

Vanhan Kivistön pientaloalue ja Kivistön uusi keskusta muodostavat tulevaisuudessa yhtenäisemmän asuinalueen, kun niiden välissä sijaitsevaan kirkon kortteliin rakennetaan asuntoja.

Lähes kolmen hehtaarin suuruinen suunnittelualue, jolla on toistaiseksi vain Kivistön kirkko ja metsää, sijaitsee Laavatien itäpuolella. Alueen kaavamuutos hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa maanantaina.

Kävelymatkan päässä Kivistön asemalta sijaitsevalle kaava-alueelle on tulossa asuntoja noin 500–600 asukkaalle. Asuinrakennusten korkeudet vaihtelevat kahdesta seitsemään kerrokseen. Matalimmat rakennukset on suunniteltu Laavatien reunaan lähelle viereistä pientaloaluetta. Kerrosluvut nousevat Sakastipuistoon päin, joka sijaitsee suunnittelualueen itäreunalla. Sakastipuistoa ei ole vielä rakennettu.

Kaikille asuinkortteleille rakennetaan yhteiset korttelipihat. Lisäksi ensimmäisen kerroksen asunnoille tehdään pihoja ja puutarhoja.

Korttelin rakentamisen yhteydessä Kivistön kirkko peruskorjataan ja laajennetaan. Vuonna 1967 valmistunut kirkko myös suojellaan. Sen ovat suunnitellet arkkitehdit Raili ja Kalevi Hietanen

Vantaan kaupunki rakentaa ensin alueelle kunnallistekniikan kahden vuoden kuluessa kaavan vahvistumisesta.

– Rakentamaan ja peruskorjaukseen päästäneen vuoden 2022 alussa, arvioi Vantaan seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Sari Turunen

Aiheeseen liittyvää

  1. Kivistön kirkkoa esitetään suojeltavaksi – Lähikortteleihin satoja uusia asuntoja
    13.9.2019 7:25
  2. Kivistön kirkko aiotaan remontoida ja ympäristöön rakentaa asuntoja
    17.6.2018 8:45
  3. Kivistön kirkon tontille halutaan rakentaa myös asuntoja
    30.9.2016 13:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut