Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Iäkäs nainen jäi kylmissään vesivahingon keskelle Helsingissä – putkimiehet pyörivät ympärillä, mummo aiottiin heittää putkaan

Helsinkiläinen Kirsi Kataja-Rahko kertoo Facebook-päivityksessään kuukausi sitten sattuneesta karmeasta tapauksesta Helsingin Töölössä.

Kataja-Rahkon naapurissa asuvan iäkkään naisen asunnossa sattui vesivahinko, minkä seurauksena asunto täyttyi kiireisistä putkimiehistä.

– Vesi-ja viemärikomppania oli hälytetty paikalle, mutta ei ketään avunantajaa ja tilanteesta hänelle informoivaa henkilöä, kritisoi Kataja-Rahko.

Koko asunto oli tarkoitus purkaa kosteusvaurion vuoksi, mutta vanhus oli jäänyt remontin keskelle. Kuivauskoneet huusivat äänekkäästi.

Vanhuksen sukat olivat märät ja jalat kylmettyneet. Kukaan ei tiennyt, onko ikäihminen saamassa apua vai ei.

Kirsi Kataja-Rahko yritti hoitaa vanhukselle apua, mutta sosiaalitoimi ei voinut tehdä kiireellistä sijoituspäätöstä, koska vanhuksen sairauksista ja lääkityksestä ei ollut tietoa.

Sosiaalitoimi ehdotti sairaalamatkaa tai vaihtoehtoisesti yöpymistä hotellissa – tai putkassa. Lopulta iäkäs nainen vietiin sairaalaan.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Pia Mäkeläinen sanoo Iltalehdelle, etteivät sosiaalitoimen työntekijät eivät ole ehdottaneet vanhuksen siirtämistä putkaan.

Sosiaali- ja kriisipäivystykseen tulleita puheluita ei tosin nauhoiteta, joten vesivahinkoon liittyvää keskustelua ei ole ollut mahdollista kuunnella jälkikäteen.

Mäkeläinen painottaa, että sosiaalihuollon tehtävänä ei ylipäätään ole arvioida, pitäisikö henkilön viettää yö poliisin säilytyksessä. Siitä päättävät poliisit.

Asiasta kertoivat ensin Yle ja Iltalehti.