Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalainen Sammakkolammikko lähtee edustustehtäviin rapakon taakse

Vantaalainen nykytanssiteatteri Mamia Companyn teos Sammakkolammikko on valittu edustamaan Suomea Kids Euro Festivaaleilla.

Loka-marraskuun vaihteessa Washingtonissa järjestettävä festivaali on yksi suurimpia lapsille suunnatun esittävän taiteen festivaaleja Yhdysvalloissa. Paikalle on kutsuttu esityksiä 27 Euroopan maasta.

Muun muassa eurooppalaista teatteri-, tanssi- ja elokuvaosaamista esitellään paikallisissa kouluissa sekä yleisötilaisuuksissa. Vantaalaisesta Sammakkolammikosta nähdään viisi esitystä.

Esityksen tekijät Nina Mamia sekä näyttelijä Kasperi Nordman ovat innoissaan esityksensä saamasta huomiosta sekä mahdollisuudesta viedä suomalaisia luontoarvoja maailmalle.

Sammakkolammikko kertoo puhtaan veden tärkeydestä ja siitä, miten pienillä teoilla voi auttaa luontoa.

– On hienoa viedä tietoa luonnosta, sen puhtaudesta ja jokamiehenoikeuksista maahan, jossa esimerkiksi kierrätys on vielä ihan lapsenkengissä, iloitsee Kasperi Nordman.

Festivaaleilla vuorovaikutteisen teoksen esityskieli on englanti.

Pariskunnan syksyyn osui toinenkin ilonaihe, sillä Nina Mamia sai puolen vuoden työskentelyn kattavan apurahan Jenny ja Antti Vihurin rahastolta. Apuraha on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn, paikallisen ja kansainvälisen toiminnan kehittämiseksi Vantaalla.

Vantaalla pariskunta toimii ensi keväänä Kansainvälisen Tanssin Päivä -tapahtuman suunnittelijoina viime vuoden tapaan.

Kevään aikana on myös tarkoitus ottaa uudelleen tuotantoon lapsille tarkoitettuja nykytanssiteatteriesityksiä Mamia Companyn omassa harjoitus- ja esiintymistilassa Myyrmäessä.

Uutena toiminnan muotona on nykytanssiteatterin opetus. Nina Mamia on aloittamassa aikuisille tarkoitetun nykytanssiteatterin kurssin sekä ammattilaisille suunnattuja työpajoja. Nordman taas on perustamassa teatterin opetuksen työpajaa nuorille.

Nina Mamia korostaa, ettei tarkoitus ole mennä naapurissa toimivan Vantaan Tanssiopiston tontille, vaan tarjota jotain sellaista mitä ei nyt ole saatavilla.

Opettajana hän haluaa olla kehittämässä nykytanssiteatterin metodiikkaa ja nostamassa taidemuodon arvostusta.

Sammakkolammikko-esitys nähdään Myyrmäessä (Kilterinkuja 2) perjantaina klo 9.30 ja lauantaina klo 14. Noin 35 minuuttia kestävä esitys sopii yli 4-vuotiaille. Liput 5 euroa. Tiedustelut ja varaukset: mamiacompany@gmail.com