Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

"Myynti räjähti käsiin" – suomalainen partafirma sai kumppanikseen tutun hevibändin, ja menekki kasvoi huimaksi

Argan- ja jojoba-öljyjä, aprikoosia, mäntyä, katajaa ja kurkumaa. Lisukkeena e-vitamiinia.

Siinä ovat tärkeimmät ainesosat "Viimeiselle voitelulle", partatuotevalmistaja Partawan toteuttamalle Turmion Kätilöt -yhtyeen nimikkopartaöljylle.

Tuhanteen myyntikappaleeseen rajoitetun öljyn Partawa on toteuttanut yhteistyössä yhtyeen ja Mad Viking Finland Beard Club ry:n kanssa, ja jokaisesta myydystä partaöljypullosta lahjoitetaan rahaa myös hyväntekeväisyyteen.

Tänä syksynä markkinoille saapunut partaöljy on otettu vastaan innolla.

– Myynti räjähti käsiin. Päivässä tuli noin viisisataa tilausta, kertoo Partawan perustaja Mika Poikonen Aamuposti-lehdelle.

Yhteistyömahdollisuus Turmion Kätilöiden kanssa avautui kolme vuotta sitten perustetulle Partawalle MVFIBC-yhdistyksen kautta.

Partawan tuotteet tunnettiin sekä yhdistyksessä että yhtyeessä jo entuudestaan, joten heidän suunnaltaan päätettiin lähestyä Poikosta ja kysellä hänen kiinnostustaan lähteä mukaan.

Hänen mielestään idea oli loistava ja hän innostui siitä välittömästi.

– Turmion Kätilöt on tunnettu suomalainen hevibändi ja kun tuollainen porukka alkaa tekemään hyvää, niin sillä on kivoja seurauksia, Poikonen toteaa Aamupostille.

Hyväntekeväisyyskohteeksi valikoitui Lastenklinikoiden kummit ry, jolle lahjoitetaan jokaisesta myydystä pullosta viisi euroa.

Poikosen mukaan Viimeistä voitelua on jäljellä vielä muutama sata kappaletta, joten tuotetta riittää vielä sitä haluaville.

Viimeisen voitelun lisäksi Partawan valikoimiin kuuluu kolme erilaista partaöljyä sekä kolme erilaista partavahaa, puutuotteita sekä vaatteita.

– Partaöljyt vaihtelevat toisistaan hieman. Joku on enemmän ihoa rauhoittavaa, kun taas toinen on virkistävää. Myös öljyjen paksuus vaihtelee hieman, Poikonen selvittää.

– Ylijäämäpuusta valmistettuihin puutuotteisiin puolestaan kuuluvat partakampa sekä niin sanottu vahaplektra, jolla voi ottaa partavahaa purkista.

Partaöljyjen pohjana käytettävät öljyt Partawalle toimitetaan ulkomailta, mutta kaikki muu valmistus tapahtuu Suomessa, Riihimäellä.

Yrityksen omien kaavojen perusteella aineet sekoitetaan ja niiden annetaan tasoittua. Sen jälkeen ne pullotetaan, pullot etiketöidään ja paketoidaan.

Poikosen mukaan tulevaisuuden suunnitelmissa on laajentaa toimintaa myös ulkomaille.

– Suomessa meidän brändi aletaan jo tunnistamaan, ja esimerkiksi Saksassa, Britanniassa ja Hollannissa olisi isoja markkinapaikkoja, hän näkee.

Edit klo 13.49: KorjattuMad Viking Finland Beard Club ry:n kirjoitusasu.