Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Sanna-Maija, 23, laski hintalapun yhdelle fitness-kisapäivälle – pelkät bikinit maksavat 570 euroa

Erilaiset fitness-kilpailut ja niistä uutisoiminen ovat olleet mediassa ja Suomessa jo niin sanotusti peruskauraa vuosien ajan.

Harvemmin kuitenkin puhutaan siitä, että mitä laji rahallisesti kustantaa. Nyt bikini-fitneksen SM-kilpailuissa viidenneksi sijoittunut 23-vuotiasSanna-Maija Aaltoavaa kuinka paljon euroja lajiin uppoaa.

– Se miten sitä rahaa haluaa lajin eteen kuluttaa on oma valinta. Mulla oli kyseessä ensimmäiset kisat, jonka takia halusin panostaa ja ostin oikeastaan melkein kaiken uutena, hän taustoittaa.

Aallon mukaankisapäivän kuluihin kuuluu muun muassa kilpailulisenssi (200 euroa), hiusten laitto kampaajalla sekä pidennykset (235 euroa), meikki ja kampaus +lisäripset (190 euroa), Rusketus (120 euroa), kisapäivän kuvaukset (75 euroa), korkokengät (70 euroa), kynnet (20 euroa) ja ripsihuolto (50 euroa).

Suurin kuluerä on kuitenkin näyttävät bikinit. Aalto maksoi omistaan peräti 570 euroa.

– Bikinit on se, mikä maksaa eniten. Omani tilasin mittatilaustyönä Venäjältä ja Suomessa ne voivat olla vielä kalliimpia. Kisoissa bikineissä on tiukat säädökset ja esimerkiksi takaosan tulee peittää tietty määrä pakaraa. Niihin myös liimataan jokainen koristetimantti käsin.

– Bikineitä on usein mahdollista ostaa myös käytettynä, sillä moni kisaaja myy niitä kilpailun jälkeen.

Yhteensä Aallon kisapäivän hinnaksi tuli 1615 euroa. Sen päälle lajiin liittyy muita kiinteitä kuluja, kuten esimerkiksi salimaksut, mahdollisten valmentajien palkka ja treenivarusteet.

– Monissa asioissa voi kuitenkin säästä. Monesti lajia harrastavat haluavat kuitenkin panostaa. Esimerkiksi rusketus halutaan yleensä ammattilaiselta, koska se on niin tärkeässä roolissa.

Aalto kertoohalunneensa tuoda kulut esiin, jotta jokainen lajia harkitseva tietää mihin on ryhtymässä.

– Moni varmasti lajista haaveileva miettii, mitä tämä mahdollisesti kustantaa. Itse näen sen niin, että jos tykkää siitä mitä tekee, ei sitä voi mitata rahassa.

Omaan suoritukseensa SM-kisoissa Aalto on tyytyväinen.

– Tavoite oli kuuden parhaan joukkoon ja kaikki siitä ylöspäin oli plussaa. Ensikertalaiseksi olen tosi tyytyväinen. Nyt olen nähnyt millaista kisaaminen on ja miten kroppa kestää sitä, hän iloitsee.