Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenlainen tv-sarja vie Helsingin synkälle puolelle – "Jännitystä ja outoa meininkiä"

– Kattokaa, jos haluutte nähdä uutta, suomalaista, laadukasta jännitystä ja vähän outoa meininkiä.

Näillä saatesanoilla imatralaislähtöinen Pietu Wikström haluaa evästää niitä ihmisiä, jotka miettivät, pitäisikö katsoa marraskuun alussa Yle Areenassa ja TV2:lla alkavaa, 5-osaistan Hiljaisten palvelijat -draamasarjaa.

Kyseessä on kotimainen kauhua, mysteeriä ja draamaa yhdistelevä viisiosainen sarja, joka esittelee katsojalle Helsingin synkän ja ennennäkemättömän puolen. Wikström näyttelee pääosaa sarjassa.

Viime keväänä Teatterikorkeakoulusta valmistunut Wikström päätyi sarjan päärooliin ohjaaja Juhana von Baghin pyynnöstä.

– Hän oli opettamassa meitä yhdellä kurssilla, ja siellä tutustuttiin. Sen jälkeen hän kävi katsomassa räppikeikkaani, ja vähän tämän jälkeen sain pyynnön tulla pääosan koekuvauksiin.

Wikströmin saama pyyntö ei ole näyttelijän arkipäivää.

– Jo kutsu pääosan koekuvauksiin tuntui mahtavalta, saati sitten se, että sain roolin.

Hiljaisten palvelijat on Wikströmin ensimmäinen suuri tv-työ. Aiemmin kyse on ollut mainoksista ja pienistä vilahduksista televisiossa.

– Totta kai sarjan vastaanotto jännittää. Teatterissa olen näytellyt paljon, mutta kyllä se on aivan eri asia kuin televisio.

Kuvausten myötä Wikström kertoo tykästyneensä kameranäyttelemiseen, mitä hän aikoo myös jatkaa. Kuten teatteriakin. Ja räppikeikkoja.

– Ajatukseni urasta on se, että haluan tehdä töitä mahdollisimman monipuolisesti, Kuopus-nimellä räppäävä Wikström kertoo.

Hiljaisten palvelijat -sarjan tekeminen oli Wikströmin mukaan ”tosi kivaa”.

– Kauhun tekeminen tekoverineen ja irtopäineen voi olla todella hauskaa. Kauhu ei ole kuvauksissa läsnä, vaikka toki oikeat tunteet täytyy saada esiin.

Ohjaaja Juhana von Bagh laittoi Wikströmin katsomaan kauhua sisältäviä leffoja osana sarjan tekoa, ja näyttelijä innostui tyylilajista.

– Voi sanoa, että hurahdin kauhugenreen, hän naurahtaa.

Wikströmin lisäksi sarjan pääosissa nähdään Jari Virman, Mikko Nousiainen ja Tiina Weckström.

– Yhteistyö sujui tosi hyvin. Meillä oli mahtava henki työryhmässä, mistä täytyy kiittää koko porukkaa. Etenkin ohjaaja loi työryhmään lämmintä ilmapiiriä. Oli helppoa nauttia sarjan tekemisestä ja olla vuorovaikutuksessa muiden näyttelijöiden kanssa.

Sarjan kuvaukset kestivät käytännössä koko viime syksyn. Mahtaako jatkoa olla tulossa uuden tuotantokauden myötä?

 – Sarja on luonteeltaan sellainen, että jatkomahdollisuus on olemassa. Paljon riippuu varmasti siitä, miten se saa katsojia. Toivon yleisön löytävän sarjan, itse ainakin tykkään siitä.