Fantasiapeleillä maaginen vetovoima Pasilassa – Tiedätkö, mistä kahteen kerrokseen laajentunut Poromagia-kauppa sai nimensä?

Poromagian yläkerrassa pelataan korteilla. Turnaus-iltoja on useita viikossa. Sini Pennanen

toimitus

Fantasiapelit kiinnostavat yhä useampia ja nuoret kokoontuvat pelien ääreen ympäri kaupunkia. Pasilalainen Pelikauppa Poromagia on laajentunut Opastinsillalla kahteen kerrokseen.

Poromagia on merkittävä nuorten kokoontumispaikka, jossa riittää peliaiheista ohjelmaa ja erilaisia turnauksia jokaiselle päivälle.

Aktiivisimmat päivät löytyvät viikonlopusta, jolloin yläkerran pelitila täyttyy ääriään myöten innokkaista pelaajista.

Perjantaisessa peli-illassa Vilhelm Metsalo, 27, ja Veeti Laine, 23, pelaavat omien sanojensa mukaan 1980-luvulta tuttua, fantasiateemaista miniatyyripeliä.

Kyseessä on fanien itsensä luoma peli, jossa tarvitaan strategista silmää, ongelmanratkaisukykyä ja älykkyyttä.

– Olen pelannut 11 vuotta fantasiapelejä. Pelaaminen on mittanauhan tarkkaa puuhaa ja vaatii täydellistä keskittymistä. Pelin avulla pääsee tapaamaan kavereita, haastamaan älyään ja strategisia taitojaan, Vilhelm Metsalo sanoo.

Veeti Laine on samaa mieltä. Pelissä häntä viehättää täydellinen uppoutuminen ja mielikuvituksen käyttö.

Peliä luodessaan pääsee myös maalaushommiin, sillä jokainen pelaaja yleensä maalaa omat pelinappulansa itse.

– Tämä vuoropohjainen peli on eräänlaista strategista ”sotaa” – kuin shakin pelaamista. Yksi peli kestää keskimäärin 3-4 tuntia. Kussakin pelissä on kuusi vuoroa eli siihen menee aikaa, Veeti Laine kertoo.

Tor Lundqvist, 14, ja Vesa Välimäki, 32, keskustelevat viereisessä pöydässä. Molempien edessä on valtava korttikasa.

– Olen pelannut Magic: the Gathering -korttipeliä jo 16 vuotta. Minulla on ollut aikoinaan jopa miljoonia kortteja, mutta nykyään autan ja konsultoin muita pelaajia. Pelimaailma mielletään helposti hyvin kapitalistiseksi, jossa ihmiset pelaavat tiedemiehen aivoilla ja sijoittavat liikemiehen aivoilla. Itse haluan painottaa antikapitalistisia arvoja pelimaailmassa, jakaa tietoa sekä luoda ja vaalia yhteisöllisyyttä, Vesa Välimäki summaa.

Avunanto ja tiedon jakaminen onkin tervetullut asia etenkin vasta-alkajille. Myös Tor kiittelee kokeneemman pelaajan apua.

– Aloitin pelaamisen ensin isäni 1990-luvulla hankkimilla korteilla ja olen vähitellen lisännyt valikoimaani. Tapaan muun muassa Poromagiassa muita pelaajia – täällä pelaamme yhdessä. Tällä hetkellä minulla on joitakin tuhansia kortteja. Ostan kortit useimmiten käytettynä, ja välillä toki myös uusina, Tor sanoo.

Vesa Välimäen mukaan peliliikkeitä on nykyään aiempaa vähemmän, kun pelikauppa on siirtynyt verkkoon. Vesakin on järjestänyt jo 10 vuotta erilaisia pelimiittejä kotonaan Espoon Leppävaarassa.

Myös Poromagian kauppa käy verkossa vilkkaana. Turnausillat ovat suosittuja pelaajien kohtauspaikkoja, mutta ostoksia tehdään 24/7 netin kautta.

– Meillä järjestetään turnauksia viikon jokaisena päivänä. Suurimmat viikonlopputurnaukset vetävät paikalle jopa 130 kisaajaa. Viikoittain pelitilassa vierailee noin 500 pelaajaa eri pelien parissa, Eetu Perttula Poromagiasta kertoo.

Riikka Hollo

Pelit

Poromagia on perustettu vuonna 2010 Magic: the Gathering -keräilykorttipelin harrastajien toimesta.

Nimi Poromagia syntyi sattumalta, sillä kirjanpitäjä luki perustajien väliaikaiseksi keksityn ”Pro Magia” nimen väärin. Perustajat ihastuivat nimeen, joka viittaa myös samalla Suomen kylmään pohjoiseen.

Poromagia muutti kesäkuussa 2019 uusiin, suurempiin tiloihin Opastinsillalle Pasilaan.

Tiloista löytyy alakerran myymälä ja yläkerran suuri, kaikille avoin ja ilmainen pelitila.

Vinkki! Jos kaipaa pelipaikkaa omalle peliporukalle, uutta peliseuraa tai on kiinnostunut aloittamaan kokonaan uuden pelin, niin ”Porot” toivottavat lämpimästi tervetulleeksi. Poromagian pelitila on kaikkien vapaassa käytössä, eikä pelaaminen maksa mitään.

Tiloista löytyy lisäksi suuri valikoima lainattavissa olevia lautapelejä.

Lisätietoja netistä poromagia.com/events/.

Aiheeseen liittyvää

  1. Nyt pääsee pelaamaan! Tikkurilaan avataan oma pelitalo nuorille 14.5.2019 16:20
  2. Pelintekijä Elina Arponen innostuu elämyksistä – ainutlaatuinen lasten pelikiertue käynnistyi Vantaalta 4.11.2018 7:00
  3. Lamerfest kerää sadat pelaajat Myyrmäkeen – lukiolaisten järjestämä multimediatapahtuma täyttää jo 20 vuotta 27.10.2018 9:45
  4. Alkon legendaarinen tietokonepeli löytyi metsästä – valisti suomalaisia viinasta 1990-luvulla 11.11.2017 22:05

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut