Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virastotalojen purku Tikkurilassa alkaa pian

Kaksi isoa virastotaloa keskeltä Tikkurilaa puretaan piakkoin. Vantaan kaupungin virastotalo sijaitsee osoitteessa Kielotie 13 ja valtion virastotalo Kielotie 15:ssä.

Ensin purku-urakka alkaa kaupungin virastotalossa marraskuussa. Alue aidataan ja sen jälkeen jatketaan sisätilojen purkamisella.

Kiinteistön omistaa Vantaan kaupungin kiinteistöliiketoimintayhtiö VTK Kiinteistöt Oy. Yhtiön rakennuttajapäällikkö Kari Laine arvioi "hyvin alustavasti", että rakennuksessa puretaan sisätiloja vuoden loppuun asti.

– Ulospäin näkyvä purku alkanee joskus vuodenvaihteen jälkeen. Kokonaispurkuaika on noin puoli vuotta.

Talossa on toiminut muun muassa rakennusvirasto ja ravintola Pormestari.

Valtion virastotalon kiinteistön omistaa Senaatti-kiinteistöt. Purkutyöstä vastaa Peab Oy. Projektipäällikkö Heikki Haverila kertoo, että noin puoli vuotta kestävän purkamisen ajankohdaksi on kaavailtu ensi vuoden alkua.

Kaupungin virastotalon paikalle rakennetaan uudet toimitilat, liike- ja palvelutilaa sekä asuntoja. Valtion virastotalon korvaavat asuinkerrostalot liiketiloineen ja päiväkoti.