Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Suomen paras taloyhtiö löytyy Vantaalta – Voittajat vinkkaavat, miten homma toimii

Isännöitsijä ja taloyhtiön hallituksen jäsenet heittävät huulta tikkurilalaisen kerrostalon kerhotilassa. Kaikkia naurattaa. Rennot välit taloyhtiön hallituksen jäsenten ja isännöitsijän välillä eivät näytä olevan pahasta, sillä tämä porukka tekee yhteistyötä taloyhtiössä, joka palkittiin lokakuun alussa Suomen parhaana.

Suomen paras taloyhtiö 2019 -kilpailun voittanut Asunto-osakeyhtiö Säästöpyrstö hallinnoi Tikkurilassa sijaitsevaa 60 vuotta vanhaa kerrostaloa.

Tunnustus on merkittävä, sillä kilpailu on valtakunnallinen ja asunto-osakeyhtiöitä on Suomessa lähes 90 000.

Säästöpyrstön isännöitsijä Katja Pesonen Asunto Maisterista ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Sari Ahonen pohtivat, mikä toi voiton.

– Meillä on aktiivinen ja innostunut hallitus. Olemme isännöitsijän innostamana kouluttautuneet, Ahonen toteaa.

Ahonen ja hallituksen jäsenenä vaikuttava Tommi Pikkarainen korostavat, että Säästöpyrstössä on pystytty tekemään nopeita päätöksiä. Aikaa ei ole kulunut jahkailuun.

Isännöitsijän ja hallituksen jäsenten puheessa toistuu asukkaiden viihtymisen merkitys.

– Kaikki asukkaat ovat yhtä tärkeitä. Niin osakkaat kuin vuokralla asuvat, Pesonen korostaa.

Yhteistyön sujuminen ei tarkoita vain sitä, että yhdessä on kiva vitsailla. Luottamus ja toimiva yhteistyö näkyvät myös kiinteistön arvolle merkityksellisissä projekteissa.

– Esimerkiksi putkiremontti valmistui taloyhtiössämme etuajassa. Vaikka haasteita oli, remontti eteni sujuvasti, Ahonen kommentoi.

Ahonen korostaa hyvän viestinnän merkitystä. Luottamus syntyy, kun kaikilla on tieto siitä, missä mennään ja mitä on suunnitelmissa.

Taloyhtiössä viestitään Pesosen mukaan aktiivisesti. On nettisivuja, WhatsApp-ryhmä ja Facebook-sivut. Yhtiöön on perustettu myös asukastoimikunta.

Suomen parhaan taloyhtiön isännöitsijällä on neuvo taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille.

– Avatkaa hallituksen nähtäväksi kaikki ne tiedot, joista hallituksen kuuluu olla tietoinen. Säästöpyrstöllä on avointa dataa netissä ja omat sivut hallituksen jäsenille, osakkaille ja oma viestikanavansa myös kaikille asukkaille.

Taloyhtiön hallituksessa pari vuotta vaikuttanut Pikkarainen kehuu yhteistyökumppaniaan.

– Isännöitsijä haastaa meitä hallituksen jäseniä. Taloyhtiöiden hallituksissa toimivien on osattava katsoa asioita monelta kantilta ja on kyseenalaistettava myös oma mielipiteensä.

Suomen paras taloyhtiö on Isännöintiliiton julkaiseman Kotitalo-lehden joka toinen vuosi järjestämä kilpailu.