Kauppakeskukseen opastavat viralliset kyltit tulivat jo Kivistöön – "Ehkä niillä halutaan viestiä jotain asukkaille"

Käänny vasemmalle, jos olet menossa Kivistön kauppakeskukseen. Tosin kauppakeskus on rakentamatta ja päätös rakentamisestakin on vielä tekemättä. Tiina Örn

Tiina Örn

Järjetöntä, omituista, outoa. Niin toteavat kivistöläiset rakenteilla olevan kaistan yllä olevia liikenneopasteista. Outoa ja omituista asukkaiden mielestä on se, että opasteissa lukee kauppakeskus.

– Olemme mieheni kanssa ihmetelleet, että miksi tuollaiset kyltit on laitettu. Mistä sitä tietää, tuleeko tänne kauppakeskus vai kutistuuko se lopulta kioskiksi? Tuulaksi esittäytyvä nainen kysyy hymyillen.

Hän tarkentaa:

– En halua lehteen koko nimeäni, sillä voihan kyltteihin olla ihan järkevä syy. Minä vain en ymmärrä.

Kaupungilla on opasteita kummasteleville asukkaille vastaus.

– Kivistön katujen suunnitelmat kaikkine liikennejärjestelyineen ja merkkeineen laaditaan hyvin etupainotteisesti. Tässä tapauksessa suunnitelmat on laadittu syksyllä 2016. Silloin oli vahva olettama, että kauppakeskus rakennetaan lähivuosina, Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin kertoo.

Kivistössä työskentelevä Karo Heiskanen on nähnyt opasteet valmistumassa olevien kaistojen yllä Tikkurilantiellä. Hän arvelee tekstit osittain peittävien ruksien kertovan siitä, etteivät opasteet ole vielä ajankohtaisia.

Westlinin mukaan ei ole mitenkään tavatonta, että opasteet tai liikennemerkit ovat jonkin aikaa huputettuina, kunnes liikennejärjestely, jota varten ne on suunniteltu, otetaan käyttöön.

– Opasteet on asennettu paikoilleen suunnitelmien mukaisesti, mutta ne ovat syystä tai toisesta jääneet peittämättä. Pyydän peittämään opasteet kauppakeskuksen valmistumiseen saakka, Westlin toteaa.

Heiskanen miettii, että olisiko opasteilla jokin viesti asukkaille.

– Ehkä opasteilla halutaan tuoda valoa tunnelin päähän, että kyllä se kauppakeskus vielä joskus rakennetaan.

Mikäli kaupungin nykyiset sopimuskumppanit päättävät käynnistää rakennushankkeen, niin Kivistön kauppakeskus valmistuu kaupungin arvion mukaan aikaisintaan joulumyyntiin 2021 mennessä. Kauppakeskuksen oli alun perin tarkoitus valmistua vuonna 2019. Myös kauppakeskuksen koko on pienentynyt merkittävästi alkuperäisestä suunnitelmasta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kivistöläisten ykköstoiveet: Isompi kauppa ja lisää parkkipaikkoja – Vauvaperhe maksanut jo yli tonnilla sakkoja 31.8.2019 6:45
  2. Kivistön megakauppakeskus kutistui Prisma-sarjaan – Valmis aikaisintaan keväällä 2021 6.6.2019 6:40
  3. Yritykset haluavat pienentää Kivistön kauppakeskuksen aloitusta – Vantaa on pettynyt tilanteeseen: "Ei se ilahduta tippaakaan" 20.12.2018 7:20
  4. Kivistön kauppakeskus rakenteille ehkä kesällä – Parhaillaan käydään neuvotteluja vuokralaisista 9.1.2018 6:15

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut