Leffatähti Janne Puustinen, 29, uskoo ohjaajana ryhmähengen voimaan – Niskavuoren naiset valtaavat Tikkurilan Teatterin lavan

Ohjaaja Janne Puustinen toivoo, että Niskavuoren naiset -esitys antaa katsojille oivalluksia. Marika Lumme

Marika Lumme

Unelmat rakkaudesta, onnesta ja vapaudesta ovat pääteemoina Tikkurilan Teatterin syksyn avausesityksessä. Niskavuoren naiset -esitys sai ensi-iltansa tällä viikolla. Hella Wuolijoen klassikkoon pohjautuvan esityksen ohjaa Janne Puustinen, 29.

– Olen ohjannut kotimaisia klassikoita aiemminkin, ne kiehtovat minua. Klassikko on syystä klassikko. Koen, että klassikkotarinoissa on aina myös jotain ajankohtaista, Puustinen kertoo.

Puustinen lupaa, että näytelmä on aitoa Wuolijokea, mutta tarinaa tarkastellaan nykymaailmasta käsin.

Näyttelijäsuoritukset saavat Puustisen mukaan tilaa esityksessä.

– Näyttelijät ovat tehneet sykähdyttävää työtä, hän korostaa.

Puustinen on helsinkiläinen ohjaaja ja näyttelijä. Hän oli helmikuussa ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi parhaasta miespääosasta. Ehdokkuus irtosi elokuvasta A Moment in the Reeds, joka oli Puustisen ensimmäinen päärooli elokuvassa. Voiton vei lopulta Hannu-Pekka Björkman

– Olin todella yllättynyt ehdokkuudesta, ja jo se oli minulle suuri kunnia.

Puustinen on nähty myös muun muassa Tom of Finland -elokuvassa ja Roba-televisiosarjassa. Valkokankaalla hän näkyy jälleen ensi vuonna, kun ensi-iltaan tulee taitoluistelumaailmaan sijoittuva kotimainen elokuva.

– Sitä varten pääsin balettitunneille ja taitoluisteluopetukseen, Puustinen kertoo.

Nyt kun Niskavuoren naiset -esitys on valmistunut ja yleisön nähtävillä, Puustinen suuntaa Kuopioon. Hän astelee itse yleisön eteen ravintolassa esitettävässä Murhamysteeri-näytelmässä. Puustinen on ollut käsikirjoittamassa myös tätä esitystä.

Puustinen kokee olevansa onnekas saadessaan tehdä teatterialan töitä monipuolisesti. Hän toimii myös dramaturgina.

– Olisin varmasti huonompi näyttelijä, jos en olisi myös ohjaaja, ja päinvastoin, hän sanoo.

Tikkurilan Teatterille Puustinen teki ehdotuksen muutamasta klassikkoon pohjautuvasta esityksestä, joista Niskavuoren naiset päätyi toteutettavaksi. Ohjaajana Puustinen sanoo olevansa lempeä.

– Uskon, että tyytyväinen työryhmä on paras työryhmä. Uskon vahvasti ryhmähengen voimaan.

Tikkurilan Teatteri

Tikkurilan Teatterin syyskauden avausesitys on Niskavuoren naiset. Esitys pyörii kulttuurikeskus Vernissassa (Tikkurilantie 36) marraskuun loppuun asti.

Rooleissa nähdään Hilkka Karvinen, Sonja Kettunen, Heikki Laaksamo, Saku Laaksonen, Minna Laine, Roosa Luhta, Charlie Nevander, Janne Niinivaara, Telma Nuottimäki, Iiro Ristola, Päivi Salminen, Maija Teiniranta, Maikki Viitikko sekä Ronja Ristola ja Iisa Salminen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tikkurilan Teatteri tuo kesäksi näyttämölle Me Rosvolat
    7.3.2019 8:05
  2. Nuoret tuovat lavalle vuosien opin – Adalmiinan helmi avaa Tikkurilan Teatterin kevätkauden
    13.1.2019 7:35
  3. Tikkurilan Teatteri tuo lavalle näytelmän sisällissodan tapahtumista
    5.11.2018 12:59

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut