Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikennemäärät kasvavat rutkasti Kuninkaalassa – Helsinki Outletin naapuriin tulee Alepa ja ABC

Vanhalla Porvoontiellä Kuninkaalassa on luvassa ruuhkia ainakin perjantaina 1. marraskuuta, kun Helsinki Outlet avataan. Paikalle odotetaan jopa 35 000 kävijää.

Outlet järjestääkin paikalle tehostettua liikenteenohjausta.

Alkuinnostuksen jälkeenkin liikennettä piisaa, sillä outletin ensimmäisen toimintavuoden aikana siellä arvioidaan käyvän noin miljoona asiakasta. Suurin osa tulee ostoksille omalla autolla, vaikka bussillakin sinne pääsee.

Viidessä vuodessa kävijämäärän odotetaan vielä tuplaantuvan, jolloin siitä tulisi kävijämäärältään Pohjoismaiden suurin outlet-kylä.

Vanhan Porvoontien nykyinen ajoneuvomäärä on noin 15 000 vuorokaudessa ja Kehä kolmosen noin 60 000 ajoneuvoa.

Vantaan liikenneinsinööri Jarmo Pajunen ei ole ennakkoon huolissaan liikennemäärän kasvusta. Hän myöntää kuitenkin, että avajaisten yhteydessä saattaa syntyä ruuhkia.

– Lopullisen arvion voi tehdä ehkä vasta noin vuoden kuluttua avajaisista, kun outletin asiakasmäärät alkavat vakiintua, Pajunen toteaa.

Shoppailukylään rakennetaan parhaillaan katuyhteyttä Vanhalta Porvoontieltä. Kehätieltä lännen suunnasta Vanhalle Porvoontielle noustaan Kuusikon liittymästä. Idän suunnasta outletiin pääsee samasta liittymästä, josta tullaan Ikeaan.

Alueelle tulee 700 pysäköintipaikkaa.

Outlet-kylän lisäksi samalle alueelle on tulossa vielä Alepa, ABC- mittarikenttä ja pesukatu. Ne sijoittuvat osittain Vantaan ja osittain Helsingin puolelle outlet-kylään johtavan sisäänajotien varteen.

– Tämän hetken suunnitelma on, että ne avattaisiin ensi vuoden loka-marraskuussa, kertoo toimialajohtaja Lassi Juntunen HOK-Elannolta.

Uusia bussiyhteyksiä outlet-kylään ei ainakaan tässä vaiheessa ole luvassa, sillä HSL:n suunnittelijoiden mukaan nykyinen palvelutaso on riittävä.