Soturikissat-kirjojen fanit valtaavat Tikkurilan kirjaston syyslomalla – henkilökunta on suunnitellut pakohuonepelin

Marjo Mannila ja Helena Perttilä valmistelevat innolla syyslomaviikon tapahtumaa Tikkurilan kirjastossa. Marika Lumme

Marika Lumme

Lasten ja nuorten Soturikissat-kirjasarjan fanit kokoontuvat Vantaalle syyslomalla.

Tikkurilan kirjastossa järjestetään kaksipäiväinen Soturikissat-tapahtuma, jonne odotetaan yli sataa lasta ja nuorta.

– Aiemmat Soturikissat-tapahtumat ovat tuoneet kirjojen faneja ympäri Suomea, kertoo lasten ja nuorten osaston erikoiskirjastonhoitaja Helena Perttilä Tikkurilan kirjastosta.

Perttilä tietää, että kirjasarja on suuressa suosiossa ympäri maailman. Kirjasarjan ensimmäinen osa suomennettiin 10 vuotta sitten. Tikkurilassa Soturikissat-tapahtumia on järjestetty kymmenkunta parin vuoden ajan.

– Aloitimme pienestä kerhosta, mutta kun osallistujamäärä kasvoi, laajensimme tapahtumiin, Perttilä sanoo.

Soturikissat on fantasiakirjasarja, joka kertoo villikissojen elämästä metsässä omissa klaaneissaan. Perttilän mukaan kirjaston fanitapahtumissa on käynyt 10–15-vuotiaita lapsia. Soturikissat-teoksia lainaavat niin tytöt kuin pojat.

– On tietenkin aina lapsesta kiinni minkä ikäiselle kirjat sopivat. Kissoilla on jännittäviäkin seikkailuita ja draamaa, Perttilä kertoo.

Syyslomaviikolle Perttilä ja nuorten kirjastonhoitaja Marjo Mannila parhaillaan viimeistelevät pakohuonepeliä. Pakohuone Soturikissat-teemalla järjestetään ensimmäistä kertaa.

– Keväällä teimme Star Wars -pakohuoneen ja saimme siitä hyvää palautetta. Nyt lapset ja nuoret pääsevät pakohuoneeseen pelastamaan pennut pulasta, Perttilä sanoo.

Pakohuone toteutetaan yhteen kirjaston huoneista. Yhteen peliin mahtuu kuusi pelaajaa. Pelejä järjestetään tiistain ja keskiviikon aikana kymmenen.

– Osa peleistä on täynnä, mutta uskomme, että lennostakin mahtuu mukaan, Mannila lupaa.

Tapahtumassa Soturikissa-fanit pitävät tietovisaa ja bingoa.

– Olemme halunneet ottaa fanit mukaan toteuttamaan ohjelmaa. Innokkaita osallistujia on riittänyt joka tapahtumaan, Perttilä sanoo.

Perttilä sanoo Soturikissojen nousseen Harry Potter -kirjasarjan rinnalle.

– Soturikissoissa on erittäin mielenkiintoista se, että siitä ei ole tehty mitään oheistuotteita, kuten videopelejä tai elokuvia. Kirjassa ei ole myöskään kuvia, joten mielikuvitukselle jäät tilaa, Perttilä selvittää.

Valtakunnallinen lukuloma

Syysloma on valtakunnallinen lukuloma. Kampanjan takana on esimerkiksi opetushallitus.

Tikkurilan kirjaston Soturikissat-tapahtuma pidetään syyslomaviikolla Tikkurilan kirjastossa (Lummetie 4) tiistaina 15. lokakuuta kello 15–20 ja keskiviikkona kello 10–16.

Tapahtumassa on mahdollisuus tavata muita kirjasarjan faneja.

Tapahtumassa on muun muassa pakohuone, Soturikissat-rintamerkkien tekoa ja fanitaidepiste.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 5. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 10. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 11. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.